Det er sæson for stenbiderrogn, som jeg elsker. I dag får I en af mine favoritopskrifter til en simpel forret med stenbiderrogn.
Klassikeren, når man taler om stenbiderrogn, må være blinis, men der er andre lækre måder at nyde den friske rogn på. Skal det føles lidt mere som et måltid, der mætter, så prøv en af mine favoritter på en bund af knust kartoffel. Jeg afslørede forleden dag min kærlighed til bl.a. stenbiderrogn og i dag skal I få lov at se, hvordan jeg nyder den.
Jeg har brugt en bagekartoffel, som er bagt mør i ovnen. Mens den er varm er kartoflen halveret og moset rustikt med en gaffel og smør. Du kan godt salte kartoflen let, men jeg gør det ikke selv, da jeg godt kan lide den let saltede smag fra stenbiderrogn og smør. Jeg beholder skrællen på, så når jeg har moset kartoflen færdig, lægger jeg det hele pænt og samlet på en frokosttallerken.
En god spiseskefuld creme fraiche lægges oven på kartoflen sammen med stenbiderrogn og finthakket rødløg. Har du friske forårsløg og purløg i huset, vil det også være super lækkert og ønsker du at supplere med en salt smagsgiver, kan du evt. tilsætte lidt bacontern.
Jeg synes det er en fremragende forret, men i dag udgjorde det min frokost. Faktisk har jeg nu spist stenbiderrogn tre dage i træk. Retten er simpel og det er bestemt ikke “rocket science”, men jeg elsker nu også de ukomplicerede lækkerheder, som er realistiske at slippe af sted med i en travl hverdag.
En tanke om “Stenbiderrogn på knust kartoffel”