I bad om min opskrift på den glutenfri hindbærsnitter – jeres ord, er min befaling, så hermed følger den lige før weekenden. Timingen kunne vel nærmest ikke være bedre?
Her er en af mine første glutenfrie succes´er, nemlig hindbærsnitter, som blev flashet vidt og bredt på Instragram forleden dag, og nu vi kommer vist ikke uden om en opskrift.
Glutenfri hindbærsnitter
Ingredienser
Glutenfri mørdej
- 100 gram glutenfri havremel eller blendede havregryn
- 25 gram mandelmel
- 75 gram fuldkornsrismel
- 1 stk æg
- 50 gram smør
- 25 gram kokossukker
Hindbærfyld
- 1/2 pose frosne hindbær
- 1 dl rørsukker
- 1 spsk vand
Øvrigt
- flormelis
- lidt vand
- lidt krymmel eller tørret hindbærstøv
Sådan gør du
- de 3 meltyper æltes med æg, smør og kokossukker.
- Når dejen er helt ensartet og uden smørklatter, lægges den mellem to stykker bagepapir og rulles ud til ca. 5 mm. tykkelse.
- Skær et lige antal firkanter og læg på en bageplade.
- I en forvarmet ovn spå 180 grader bages snitterne ca. 8-10 minutter og stilles herefter til afkøling
Hindbærfyld
- Alle ingredienser blendes og hældes i en lille kasserolle hvor det bringes i kog
- Lad den koge stille i ca. 5 minutter, hvorefter den hældes i en flad skål til afkøling
Saml hindbærsnitterne
- Et relativt tykt lag kompot lægges på halvdelen af dine snitter og de resterende snitter lægges ovenpå som låg.
- Rør en glasur op og fordel denne på hver hindbærsnitte som pyntes med krymmel eller tørret hindbærstøv
Hvis du prøver kræfter med dem, hører jeg rigtig gerne fra dig – du kan enten tagge mig på IG (@dortebak.dk). Du er også velkommen til at sende en mail, skrive kommentarer og så videre – og det er selvfølgelig helt valgfrit om du overhovedet gør noget 🙂 Bon appetit!
Oh you! Der kom du mig lidt i forkøbet 😉 Jeg skal bage glutenfrie hindbærsnitter i næste uge.. Det er dog en lidt anden opskrift. Så må jo næsten afprøve begge!
De ser ret så lækre ud og mere fuldkorns-sunde end mine 😉