Stenbidderrogn-sæsonen er over os, og vi indviede sæsonenmed en late night snack forleden. Jeg deler min opskrift på glutenfri blinis og vejledningen til en anderledes anretning med chili aioli og andre smagfulde toppings.
Sidste år delte jeg en opskrift med jer på en forret med kartoffel og stenbidderrogn, men de er mindst lige så dejlige som nippemad på blinis. Jeg har her forsøgt mig med en glutenfri variant, som lykkes så godt, at jeg vil dele opskriften med jer. Så glemmer jeg den jo heller ikke selv.
Ingredienslisten er ret kort, og den ene ingrediens, som måske stikker lidt ud fra en almindelig husholdning, er mandelmælken. Jeg prøvede det, fordi jeg nogle gange synes, ris- og boghvedemel får en lidt “tør” smag. Det viste sig at være den helt rigtige beslutning (til min smag i hvert fald), for de har fået let sød smag, dog balanceret godt af salt og peber.
Anretningen har jeg leget lidt med, da jeg ville prøve noget mere smags- og konsistensstærkt end de sædvanlige med creme fraiche og rødløg.
Start med friskost, dernæst en stribe chili aioli, en skefuld avocado, stenbidderrogn og pynt med snittet forårsløg. Hvis du vil give den et ekstra spark, så kan jeg anbefale en enkelt tynd skive frisk chili på toppen og evt. et lille korianderblad.
Portionen masser til ca. 100 gram stenbidderrogn, dvs. 2 personer som forret eller 4-6 som velkomstsnack.
Glutenfri blinis med stenbidderrogn
Ingredienser
- 1 stk æg
- 1/2 dl boghvedemel
- 1/2 dl rismel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 dl mandelmælk
- salt og peber
- lidt vand
Sådan gør du
- De tørre ingredienser blandes grundigt med ægget
- Når dejen er lind og uden klumper tilsættes mælken og herefter bruges vand til at justere konsistensen, så den er tyk, men flyder nemt
- Med en spiseske lægges dej på en mellemvarm stegepande og steges lyst gyldne på begge sider, ligesom du ville gøre med pandekager
Hvis det er rigtigt, hvad de siger, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, så tror jeg, jeg ramte plet med disse. Vi drak et glas kold Riesling til, hvilket nok er vejen til mit hjerte ♥
En tanke om “Glutenfri blinis til stenbidderrogn”