I dag bagte jeg en super lækker glutenfri banankage med store chokoladestykker.Den var god og I får selvfølgelig min opskrift.
Det er gået hen og blevet ret fint at dele opskrifter med jer, for jeg har selv ret stor glæde af opskriftsarkivet på bloggen. Mange gange smider jeg jo bare nogle rester sammen, og når det viser sig at være en vellykket “smiden-sammen”, så kan jeg normalt ikke huske det næste gang, hvis jeg ikke lige får det dokumenteret nogle steder. Især de glutenfri opskrifter har jeg selv behov for at gemme, eftersom jeg kun lige er ved at samle mig rutine inden for den genre.
Det startede med 2 overmodne bananer, som skulle bruges. Jeg kunne jo have smidt dem i fryseren eller lavet shakes/smoothies, men jeg har længe tumlet med lysten til at konvertere en almindelig bageopskrift til noget glutenfrit, så nu skulle det være. Jeg tror skisme, jeg har fattet, hvad det går ud på, når det gælder glutenfrit bagværk – altså det som ikke skal minde om brød – der kæmper jeg stadig big time!
Glutenfri banankage med chokoladestykker
Ingredienser
- 2 stk æg
- 2 stk modne bananer
- 100 gram rismel
- 200 gram sukker
- 100 gram boghvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 1/2 tsk vanillepulver
- 1 dl smagsneutral olie
- 200 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- De tørre ingredienser røres rundt i en stor skål, hvorefter æg og olie røres med.
- Bananerne blendes med stavblenderen og tilsættes dejen.
- Når dejen er rørt jævn tilsættes chokoladestykker, som jeg vælger at bryde til ret store klumper – de skal jo ikke bare smelte væk i ovnen, vel?
- Til bagningen fandt jeg i dagens anledning min oldemors gamle Madam Blå-form frem, smurte den grundigt med en smagsneutral olie, hvorefter dejen blev fordelt.
- Kagen bages midt i ovnen ved 185º C i ca. 25 minutter. Det er vigtigt, at du holder øje med kagen, prøver at stikke med en strikkepind, da bageformen kan ændre på bagetiden.
Det dejlige er, at man får lov at skære toppen af, så kagen kan stå plant, for så er der testsmagning til hele familien, yeppie.
Når kagen er kølet helt af, så vendes den ud på en tallerken/fad. Hvis ikke du kender tricket, så kan jeg afsløre, at din tallerken lægges oven på formen, hvorefter du holder fast på begge dele og vender… herefter skal der bare krydses fingre for, at den forbliver hel, når den kommer ud af formen. Bonusinfo: Det gjorde min ikke, men jeg fik reddet den med lidt glasur og lapning!
Pynt og servering
Jeg siede lidt flormelis over kagen, hvorefter jeg lemfældigt hældte glasur, som siver ned af kagen og siede så en anelse kakao over og gav et par enkelte nip med rålakridspulver.
Familien kunne lide den, for den blev rigtig god – sprød udenpå, moist og sød indeni og de store chokoladeoverraskelser er bare prikken over i’et.
Hej er kagen fryseegnet?
Jeg har ikke afprøvet det, men jeg kan ikke forestille mig, at det skulle være et problem 🙂