En lækker salat med masser af smag, og 2 nemme varianter af kartoffelsalat. Så er frikadelledagen reddet, og du behøver ikke engang lave det lige før spisetid.
Det bedste jeg ved, når arbejdsdagen er slut, det er aftensmad, som er nem at lave. Vi er generelt gode til at lave madplan og fylde fryseren op med retter, som er nemme at hive op, men ofte synes jeg, det ender med at blive lidt for kedeligt og praktisk. Det er en svær balance, fordi madplanen både skal gøre hverdagen nemmere, men den skal jo også være appetitlig og inspirerende, ikke?! Når tiden er knap ender jeg ofte med at gå på kompromis med tilbehøret, fordi det bliver for tidskrævende at stå med sidst på eftermiddagen. Der vil jeg bare hellere kunne sidde med børnene end at stå længe i køkkenet til lyden af børn som enten smågræder eller skændes, men jeg bliver også irriteret over at sætte mig til bords, hvis der ikke er noget til lasagnen. Du kender det, det ved jeg bare?
Forleden havde vi svigerforældrene på besøg. Min mand havde lavet et bjerg af frikadeller et par dage inden, så jeg skulle egentlig bare sørge for tilbehøret. Det blev godt, simpelt og alligevel smagfuldt, blandt andet med en sprød salat med gulerodschips, ribs og blue cheese.
Tidligere på dagen kogte jeg en stak nye kartofler og lod dem køle af. Den ene halvdel blev vendt med en færdigkøbt rød pesto, mens den anden blev vendt i 2/3 skyr med 1/3 mayo, lidt salt, peber, karry og et par grofthakkede forårsløg. Det var færdigt længe før børn og svigemekanik var tilbage, så det stod bare klar i køleskabet, og dermed var det udelukkende salaten, som skulle laves umiddelbart før spisetid. Det er jo en praktik, som er til at have med at gøre.
Sådan laver du salaten
Et par blade af en sprød krølsalat
Økologisk feldsalat, en håndfuld
Ribs, en håndfuld
Castello blue cheese
Forårsløg snittet på langs
Gulerodschips
Start med at tænde ovnen på 150º og skræl en gulerod. Riv tynde skiver på mandolinjernet og fordel dem på et stykke bagepapir. Jeg har en olie på spray, som jeg kan spraye dem ganske let med, og så får de også lidt fint salt, hvorefter de bages i ovnen til de krøller sig sprødt sammen. Mine fik ca. 35-40 minutter.
Fordel salat og feldsalat jævnt på et fad. Tag en stængel forårsløg og snit den på skrå på den lange led – på den måde får du nogle sprøde og visuelt smukke snit, som fylder i salaten. Fordel dem over det grønne, hvorefter ribs, chips og blue cheese fordeles. Salaten er nu klar til servering.
Den er jo simpel og behøver hverken olie eller dressing, fordi osten tilfører både fedt og smag. Sammen med ribsene er det altså en virkelig lækker mundfuld til frikadellerne og kartoffelsalaterne.
Jeg elsker når tiden bruges fornuftigt, uden man behøver gå på kompromis med smagen. Det er jo præcis hvad god hverdagsmad handler om ♥