Klassisk æblekage serveret med creme fraiche er bare toppen. Her får I min bedste opskrift på den klassiske kage, som emmer af tryghed og hygge.
Jeg elsker den traditionelle æblekage, som minder mig om min barndom. Jeg tror kagen har haft en plads i stort set alle danske hjem – i hvert fald har jeg også fået den serveret hos min svigerfamilie mangen en gang. Denne æblekage skal i øvrigt ikke forveksles med en anden klassiker fra de danske hjem, nemlig gammeldags æblekage med makroner og rasp.
Jeg har prøvet flere opskrifter, men denne er jeg landet i – jeg udskifter nogle gange melet til glutenfri mel, men denne opskrift i dag er altså med ølandshvede, som sagtens kan erstattes med almindelig hvedemel.
Klassisk æblekage med kanel
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 125 gram sukker
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 stk æg
Til låget
- 2 æbler
- kanel og sukker til at drysse med
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i en skål og rør det grundigt med elektrisk piskeris. Dejen bliver smidig og fast.
- Fordel dejen i en springform eller lille tærteform, så den ligger nogenlunde jævnt.
- Skær æblerne i tynde skiver og pynt kagen, som drysses med kanel og sukker efter egen smag.
- Bag kagen ved 180ºC i 25-30 minutter. Hold øje med den, bagetiden varierer fra ovn til ovn.
Servér med creme fraiche eller skyr ved siden af, og hvis du er lige så voksen, som vi er, kan jeg anbefale en god portvin til kaffen.
Sjovt nok spiste jeg ikke selv æblekage som barn, så selvom det er en kage, der dufter af barndom, er det for mig en voksenkage. Er æblekagen mon også duften af barndom for dig eller er der en anden, som snupper ærespladsen?♥