Nu skal I altså have min yndlingsopskrift på frisk rødkålssalat med æble, appelsin og et par gode overraskelser. Det er en nem opskrift, den er billig, sund og enormt velsmagende. Det er ren win-win!
Jeg lovede jer et par opskrifter på bloggen den kommende tid, da jeg delte mine favoritjuleopskrifter for nylig. En af favoritterne – faktisk et must for mig juleaften – er den friske og sprøde rødkålssalat. Det er en tradition, jeg har hapset fra min svigerfamilie, og den er perfekt til mig, der ikke er vild med traditionel kogt rødkål.
Generelt er vi nu glade for salater med frisk kål herhjemme, så det behøver altså ikke være jul for at man disker denne smagfulde rødkålssalat på bordet.
Rødkålssalat med appelsin og æble
Ingredienser
- 1/4 Rødkål køb økologisk, det smager bedre og er smukt!
- 2 stk appelsiner
- 1 stk æble
- 1 spsk æblegele jeg køber i Bornholmerbiksen i Torvehallerne, men det fås også i Irma
- 1 spsk ahornsirup
- 1 dl saltede cashewnødder
Sådan gør du
- Riv rødkålen over et mandolinjern (eller snit virkelig fint). Læg det i en skål
- Skær appelsinerne i små stykker og læg dem i skålen til dit kål
- I en lille kop blandes æblegele og sirup med lidt saft fra appelsinerne. Det kan mases eller piskes lidt sammen og efterfølgende bruger du hænderne til at fordele det i salaten, som "masseres" med hænderne, så kålen bliver glinsende
- Skær dit æble i små stykker og bland det i salaten. Sæt film over skålen og lad salaten stå lidt (eventuelt til dagen efter)
- Umiddelbart før servering knuses dine cashewnødder og strøes over salaten
Salaten fungerer både som mellemmåltid om eftermiddagen og som tilbehør til aftensmaden. Faktisk starter jeg gerne med en tallerkenfuld af den, før jeg overhovedet tager andet over på tallerkenen. Det er sådan en lækker måde at fylde maven op på, og smagsløgene får meget mere af det søde og sprøde med sig, når der ikke er sauce, kød og andre salte ting involveret.
Jeg kender efterhånden mange, som har en variant af denne friske rødkålssalat – hvordan har du det mon med det friske versus det kogte? Her er jo ikke kun tale om smag og velbehag, men for mange også noget med tradition ♥