Skal der fredagsslik i skålen uden at ødelægge den gode januarstil, så prøv med de her lækre dadelkugler med lakrids. Opskriften ligger til dig til sidst i indlægget.
Jeg elsker dadelkugler, og synes det er en aldeles acceptabel erstatning til slik, så i dag efter dagens kunde nåede jeg lige akkurat at lave en håndfuld dadelkugler med lakrids, som jeg har sat på køl til i aften. I får min opskrift, så I nemt kan smække en omgang sammen også.
Jeg er heldigvis kommet over det stadie, som er værst efter detoxing og indførelse af sund kost. Jeg har det fantastisk, har masser af energi og craver ikke slik og kage længere. Jeg kan godt spise det, men jeg kan også sagtens lade være. Det er skønt, når man endelig når dertil, men manner hvor det kræver viljestyrke lige den første uge.
Dadelkugler med lakrids
Ingredienser
- 100 gram dadler uden sten
- 1/4 tsk vanillepulver
- 2 spsk mandelmel
- 4 tsk lakridspulver
- 2 tsk kokosolie
- lidt vand
Sådan gør du
- Alle ingredienser, minus vand, blendes i en foodprocessor
- Skrab siderne ned og blend en ekstra gang, så du får en klumpfri masse
- Juster konsistensen med vand hvis den er for fast og med lidt ekstra mandelmel, hvis den er blevet for blød
- Når du har en jævn og smidig dej triller du kugler med hænderne og ruller dem i lakridspulver. Du kan eventuelt stille massen på køl først, hvis du synes kuglerne bliver for klistrede
Har du lyst til at dyppe dem i chokolade, så tril kuglerne og stil dem i fryseren en halv time, hvorefter de dyppes direkte i smeltet chokolade. Hvid chokolade er en god ven til lakrids. Og er du slet ikke til så meget lakrids, så kan du også trille i kakaopulver i stedet for lakridspulver.
Bon appetit! ♥