Jeg serverede denne glutenfri mandelkage, som er frisk og sød, og som fuldendes med en sød skum på toppen med friske bær. Vil du prøve den også, så følg min opskrift her…
Okay, den her må deles. Kagen, jeg bagte til min fødselsdag, som visuelt fører tankerne hen på Lagkagehusets Christianshavnertærte, men som i virkeligheden er helt sin egen og ikke kan sammenlignes med den ellers populære kage.
Kagen har en glutenfri bund i stil med lagkagebunde, dog ikke helt så luftige, og en sød skumtop med masser af friske bær. Den var frisk og sød, ja faktisk bare temmelig lækker, og I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift.
Glutenfri mandelkage a la Christianshavnertærte
Ingredienser
Kagen
- 100 gram mandelmel
- 50 gram rørsukker
- 2 st æg
- 1 tsk loppefrøskaller
- 1 tsk vanillesukker
- 2 dl yougurt naturel
- 50 gram flormelis
- 1/4 tsk eddike
Creme og topping
- 1/4 l piskefløde
- 1 spsk jordbærmarmelade
- 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
- 1/2 blidt jordbær hindbær og blåbær
- flormelis
Sådan gør du
- Bland mandelmel med rørsukker, loppefrøskaller og vanillesukker.
- Tilsæt yougurt og vend det grundigt til en jævn konsistens.
- Del dine æg så hviden sættes til side og blommerne vendes i dejen
- Pisk din æggehvide stiv. OBS! Brug altid et helt rent piskeris for at opnå stive æggehvider!
- Tilsæt eddike og flormelis i den piskede æggehvide og pisk helt stiv før det vendes i dejen.
- Smør en springform indvendigt og læg eventuelt bagebapir i bunden, hvorefter dejen hældes i. Bank springformen let i bordet et par gange, så dejen lægger sig jævnt.
- Bag kagen midt i en forvarmet ovn på 175º c i cirka 35 minutter.
- Når kagen er bagt skal den køle af, og du kan for så vidt bage den et par dage i forvejen, så længe du har den stående på køl. Laver du den samme dag, så kan du passende tage en kaffepause, mens den køler af.
- Vask de friske bær og stil dem til afdrypning.
- Pisk fløden stiv og gerne lidt fastere end du normalt ville gøre.
- Tilsæt saft, flormelis og marmelade og pisk let til skummen er jævn.
- Hæld skummen på en sprøjtepose uden tylle, og læg den eventuelt på køl til du skal servere kagen eller minimin 30 minutter.
- Når den er kølet ned, klipper du et relativt stort hul på posen og sprøjter bløde cirkler på kagen startende med den yderste og dernæst ind mod midten. På skummet anrettes de friske bær og kagen er klar til at blive serveret.
Det er i øvrigt min lille putte-tøs, der har fotograferet mig, så jeg er da rimelig stolt over hende, til trods for et stativ som hjælp til at stabilisere. Hun synes, det er helt vildt sjovt – dels at tage billeder, men nok også at kunne hjælpe mig. Hvem ved, måske hun kommer til at gå mig i fodsporerne angående interessen for visuel kommunikation?
Min mandag har været temmelig fantastisk. Har nået en hel del af de punkter, der stod på min to-do-liste, og energien er høj. Om lidt spiser manden og jeg take away, for vi har nærmest ikke haft en aften sammen, siden vi kom hjem fra New York for en uge siden. God aften til jer alle ♥
Uhm Meget lækker kage, som jeg skal prøve 🙂
Godt med glutenfri og gode ingredienser 🙂
En skøn dag ønskes:-)
Ps. jeg er vild med din skjorte!