Sommerens salater behøver hverken være komplicerede eller smagløse, så jeg deler henover den kommende tid en række af mine favoritmåder at servere salat på i hverdagen. Denne er en sprød og saftig sommersalat, som passer godt til dine retter med fisk.
Jeg elsker at lave salater, og især når ingredienser og tid er til stede for at kæle lidt for den. Jeg synes, det gør salaten uimodståelig, når den rummer forskellige konsistenser og snit, ikke mindst når der findes nogle smagsgivere til at peppe den op. Jeg har det faktisk sådan, at jeg mister motivationen til at spise en salat, hvis ikke det er gjort noget ud af den, så den der klassiske med iceberg, tomatbåde, agurk og dåsemajs, det vil jeg hellere undvære.
Det er slet ikke fordi det behøver være avanceret og tidskrævende, derimod kræver det blot din lyst til at gøre salaten lidt mere spændende. Jeg vil den kommende tid dele nogle af mine forslag til gode sommersalater, men husk, at du allerede kan finde salater her på bloggen under kategorien Salater såmænd.
Sådan laver du en let og saftig salat
Kinaradise
Agurk
Salatblade
Ristet kokos
Mandler
Økologisk citron
Olivenolie
Med en gulerodsskræller laves lange strimler af agurk og kinaradise. Et par sprøde salatblade rives i mindre stykker og vendes rundt i strimlerne.
Hak en lille håndfuld mandler og strø dem og ristet kokos* over salaten.
Pres lidt frisk citronsaft over salaten og tilsvarende med lidt olivenolie, og salaten er nu klar til at blive serveret som tilbehør til sin hverdagsmad. Salaten er især god med fisk, men kan sagtens spises med alt muligt andet, du serverer i hverdagen.
* Ristet kokos kan du købe, men du kan også selv riste det af på panden.
Det er fredag og en weekend ligger forude, dog med en blakket vejrudsigt – lad os heppe på, at den ikke holder, så vi lige kan hapse et par dage mere med sol. God weekend, kærligst Dorte ♥