En opskrift på glutenfri cupcakes med hvid chokolade og hindbær, men vigtigst af alt med masser af frosting på toppen og den fineste pynt. De smager fantastisk, og kan nydes af alle, også selvom man ikke går op i glutenfri kost.
Jeg ved godt, at mange synes, det lyder skørt, men det her med at bage kage med bønner, det virker bare! Jeg havde til min egen fødselsdag succes med nogle chokoladecupcakes baseret på sorte bønner, så jeg følte mig modig nok til at videreudvikle på opskriften til pigernes fødselsdagsfest her i weekenden. Det blev til de skønneste glutenfri muffins med hvid chokolade og hindbær, og naturligvis med frosting og pynt til den store guldmedalje.
Uanset hvor skørt du synes, det lyder, så lov mig at prøve opskriften af. Mine piger og manden er vilde dem, og det siger altså en hel del! Disse ryger i hvert fald direkte i arkivet med glutenfri opskrifter her på bloggen.
Opskrift – glutenfri cupcakes med hindbær og hvid chokolade
200 gram kogte hvide bønner
150 gram rørsukker
100 gram blødt smør
150 gram smeltet hvid chokolade
1/2 dl flormelis
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
lidt salt
1/2 tsk vanillepulver
100 gram optøede hindbær
2 dl fuldkornsrismel
5 æg
- Blend de kogte bønner med rørsukker og smør til massen er jævn og glat. Jeg bruger en stavblender.
- Tilsæt smeltet chokolade og blend igen.
- Bland flormelis, natron, bagepulver, vanillepulver og salt i en skål og blend i dejen.
- Tilsæt rismel og blend for at afslutte med 1 æg ad gangen.
- Tilsæt hindbær inkl. saft og blend.
Find dine muffinsforme og fyld dem op til en lille centimeter fra kanten. Bag i varmluftsovn ved 180ºC i ca. en halv time – hold øje med dem, da bagetiden kan variere alt efter ovn og størrelse på dine muffinsforme. Stik en strikkepind i midten for at teste – hvis den ikke er klæbrig, når den tages ud, så er kagen færdig.
Jeg sprøjter frosting fra denne opskrift på toppen, og pynter med fondantfigurer. Vil du pynte med fondantfigurer, så skal du bruge udstikkere* og fondant. Jeg brugte fondant fra Odense marcipan* denne gang, og det var faktisk super fint og nemt at arbejde med. Vi bukkede sommerfuglene let og lod dem tørre i en form af sølvpapir, så de så lidt mere flyvende ud. Desuden pyntede jeg med et frossent hindbær, hvid glimmer* og guldstøv*.
Hvis du nåede helt herned i indlægget, må det være fordi, du er sliksulten og har lyst til at prøve opskriften af – lad mig vide, hvordan det går og tag mig gerne på Instagram, hvis I vil dele resultatet med mig ♥
Er opskriften mon fryseegnet?
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men jeg oplever generelt at de glutenfri bagerier bliver gode og nogle gange endda bedre efter en nedfrysning. Det er som om fugten ved optøning giver noget ekstra til bagværket… lad det komme an på en prøve? Og giv gerne en melding, når du er blevet klogere på det, så jeg kan give informationen videre til andre, kærligst Dorte
Hej 🙂
Et bud på hvor mange kager portionen giver sådan ca.? Synes ikke jeg kunne læse mig til det, men måske jeg har set mig blind på det. Det lyder som en lækker opskrift!
Hej Maja.
Ja, det kunne jeg da godt have oplyst om ? Jeg mener den giver ca 12 stk, men det afhænger selvfølgelig af hvor store forme også ?