Kridhvid frosting til din lagkage

Kridhvid frosting til din lagkage


Frosting til en lagkage må ikke sammenlignes med den frosting, vi bruger til for eksempel cupcakes. Denne opskrift på frosting til lagkage giver dig en cremet og blød flødeskum med konsistens nok til at kunne forme og dække kagen, når den skal pyntes.

Jeg har en ting med lagkager – jeg er vild med at spise dem (naturligvis), men det gør jeg nu ikke så ofte (naturligvis). Endnu mere end det, så elsker jeg synet af lagkager, og jeg er fjollet med at lave dem. Jeg har en rimelig fast fremgangsmåde, når jeg laver fødselsdagslagkager, og det er sådan set ikke særligt revolutionerende. Til gengæld gør jeg gerne lidt ekstra ud af serveringen og det visuelle – fordi lige præcis dér, kan jeg gøre en overkommelig forskel, og høre “gyset”, når gæsterne kaster blikket på de appetitlige kager. Det, lige præcis det, elsker jeg.

Kridhvid frosting til din lagkage

Sædvanligvis har jeg altid smurt mine lagkager med flødeskum, men jeg har aldrig været helt tilfreds med resultatet. Dels kan det være svært at opnå det helt hvide udtryk, dels bliver flødeskummen nogle gange lidt transparent og smagløst. En klassisk frosting til cupcakes kan godt blive for tung til en lagkage, men med inspiration fra denne klassiske frosting valgte jeg denne gang at lave en frosting, som viste sig at gøre indpakningen af kagen aldeles nemmere – endda med mere smag.

Det er jo dumt ikke lige at gemme vejledningen til næste gang, så nu deler jeg den med jer, så jeg (og I, hvis I vil) kan have styr på fremtidens lagkager.

Opskrift – hvid frosting til lagkage

250 gram mascarpone
1/4 l piskefløde
1 dl flormelis

Pisk med piskeris din flødeskum indtil den er blød og ikke for stiv. Tilsæt mascarpone og piske til en lind masse for til sidst at piske flormelis i.

Fyld frostingen på en sprøjtepose, hvis du vil sprøjte mønstre, men ellers brug blot en “slikker” til at smøre lagkagen pæn på en rustik måde.

Jeg bruger mascarpone i stedet for friskost, da jeg synes den runde og søde smag harmonerer bedre med lagkagens øvrige smage. Foretrækker du det mere friskt, så brug en klassisk Philadelphia ♥

Indlæg oprettet 284

2 tanker om “Kridhvid frosting til din lagkage

  1. Hej Dorte
    Hvor er den lagkage flot!!!
    Jeg er SÅ traditionel med lagkager at det er helt pinligt?
    Vil du ikke ved lejlighed lave en fuldstændig komplet manual til lige netop denne lagkage?
    Jeg kan kun genkende nogle bær – og lysene? men vil SÅ gerne vide hvordan du laver kagen og hvad der er på.

    God dag?

    1. Hej Helle – deler gerne min meget traditionelle lagkage senere, men for nu kan du jo få beskrivelsen: Første lag består af flødeskum, bananskiver og hakket daim. Næste lag er cremet jordbærmarmelade,flødeskum og friske jordbær. Dernæst denne pyntning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen