Jeg deler her en opskrift på frosting til cupcakes og andre kager. Fordi frosting nogle gange kan gå lidt galt og slet ikke er så nemt, som det nogle gange ser ud.
Denne opskrift er på den frosting, som jeg bruger til kager og som aldrig slår fejl heldigvis. Det handler om at bruge ingredienserne på den rigtige måde og om piskningen.
Frosting til cupcakes – opskrift
250 gram mascarpone
150 flormelis
200 gram meget blødt usaltet smør
2 spsk flødeskum
Evt. frugtfarve
Start med at piske den bløde smør, så den er helt glat og uden klumper, pisk så mascarponen i. Når massen er jævn tilsættes flormelis, hvorefter der piskes igen. Piskefløden tilsættes en anelse ad gangen, så du kan holde øje med konsistensen. Den gør frostingen lidt mere glat. Skal din frosting farves lidt, så brug frugtfarve i pasta, så det ikke fortynder din frosting – jeg brugte et par dråber orange pastafarve* for at få den varmgyldne farve mere frem.
Jeg laver gerne frosting i forvejen, hvor jeg har flyttet den i en engangssprøjtepose* med takket tylle*. Vent blot med at klippe tuden af posen, så kan du nemt opbevare den på køl med en klips som lukkeanordning. Tag den ud 15-20 minutter før, du skal sprøjte og klip tuden af. Det er en god idé lige at sprøjte en skefuld ud på et stykke bagepapir, før du går løs på kagerne, da den første portion nogle gange kan virke mere grynet end resten af indholdet.
Jeg har i øvrigt delt cupcakeopskriften til de fine eksemplarer, så du kan sagtens springe ud i et bageprojekt her i weekenden, hvis det gjorde dig sulten.
Hvad laver du mon selv på sødan en solrig og fin lørdag? Her får vi ryddet op, taget billeder af ting, som skal til salg og i aften skal vi på date, manden og jeg ♥