En nem opskrift på smagfulde granolabarer, der er lækre som eftermiddagssnack eller som mellemmåltid i madpakken.
Jeg kom rent faktisk til lige at hapse en af dem her til morgen, men det skal man nok ikke gøre til en vane trods alt. Når det er sagt, så er de fulde af gode ting og sager, ikke mindst nogle gode fedtstoffer foruden en spandfuld smør. De smager himmelsk, er sprøde og søde, og så er de nemme at putte i madpakken eller servere med et glas mælk, når børnene kommer hjem om eftermiddagen. Her kommer min opskrift på de lækre granolabarer, som jeg blot opbevarer i et gammelt syltetøjsglas uden låg på, så de er nemme lige at hapse i forbifarten.
I opskriften er der bl.a. lakridspulver, men det kan sagtens udelades. De færdige granolabarer smager ikke af lakrids, da pulveret udelukkende binder smagende sammen og tilfører en let sødme.
Opskrift på mine granolabarer
(Opskriften giver 8-10 barer)
80 gram smør
2 spsk grov peanutbutter
2 tsk ahornsirup
1/4 tsk lakridspulver
1 knivspids god flagesalt
En stor håndfuld mandler
En lille håndfuld tørrede tranebær
150 gram havregryn
Lad smør og peanutbutter blive blødt i en skål før du rører det grundigt sammen med sirup, lakridspulver og salt. Barerne smager ikke af lakrids, da pulveret udelukkende binder smagende sammen og tilfører en let sødme. Du kan selvfølgelig udelade det, hvis du ikke er til det.
Når smørblandingen er fuldstændig jævn og blød blandes bær, hakkede mandler og havregryn i. Slut af med de bare næver for at få blandingen fuldstændig jævn.
Granolabarer med peanutbutter
Ingredienser
- 80 gram smør
- 2 spsk grov peanutbutter
- 2 tsk ahornsirup
- 1/4 tsk lakridspulver
- 1 knsp flagesalt
- 1/2 dl mandler
- 1/4 dl tørrede tranebær
- 150 gram havregryn
Sådan gør du
- Lad smør og peanutbutter blive blødt i en skål før du rører det grundigt sammen med sirup, lakridspulver og salt
- Tænd ovnen på 160º C
- Når smørblandingen er fuldstændig jævn og blød blandes bær, hakkede mandler og havregryn i
- Brug hænderne til at ælte dejen helt sammen
- Læg bagepapir i en rugbrødsform og fordel granoladejen heri
- Med bagsiden af en ske trykkes dejen godt ud i hjørner og kanter
- Bag granolabarerne på nederste rille i ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter hvor blød/sprød, du foretrækker dine barer. Mine fik faktisk 25 minutter, hvilket efterlod dem sprøde hele vejen til midten
- Frisk ude af ovnen skærer du dine barer ud. Dette skal gøres, mens de stadig er varme, da de ellers hurtigt kan smuldre fra dig, når kniven sættes i den kolde, sprøde granola
Jeg vikler gerne lidt pergamentpapir omkring og et lille bånd (eller gummebånd). På den måde er de lit beskyttede, når de ligger i mit glas, og det ser samtidig hyggeligt ud for pigerne, når de finder dem i madpakken.
Opskriften er vejledende, hvilket betyder at du nemt kan udskifte og variere ingredienserne. Prøv også med ristede græskarkerner, bagte hasselnødder og tørrede gojibær, eller måske endda med små chokoladeknapper, uhm. I dag har begge piger faktisk fået en granolabar med, da der er motionsdag og det er samtidig sidste dag inden efterårsferien. Jeg synes, de skulle forkæles lidt ekstra, men nøøøj hvor vi trænger og glæder os til lidt ferie sammen alle sammen.
Rigtig god fornøjelse ♥