Hurtig opskrift på de helt ægte amerikanske pandekager, som er fluffy og alt for lækre på en søndag morgen.
Jeg står aldrig over muligheden for pandekager, og det forestiller jeg mig ikke at være alene om. Elsker vi ikke bare pandekager? Jeg har delt en god håndfuld opskrifter på pandekager med jer tidligere, mange af dem glutenfri, men denne i dag er altså den helt klassiske og ægte amerikanske version på fluffy pandekager, som jeg af uransagelige årsager aldrig har delt med jer tidligere.
Ægte amerikanske pandekager
Ingredienser
- 2 dl mel
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 tsk bagepulvert
- 1 tsk natron
- 1 dl smeltet smør
- 2 dl kærnemælk
- 2 stk æg
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål
- Tilsæt mælk, smeltet smør og æg og pisk dejen klumpfri.
- Varm en pande op til middel varme og smelt lidt smør, som fordeles på panden
- Læg ca 1-2 spsk dej på panden i klatter – der kan måske være 2 eller 3 igang ad gangen alt efter hvilken størrelse du laver og størrelsen på din pande selvfølgelig
- Så snart du kan se kanten blive mere fast, vendes pandekagen med en spartel og steges gyldenbrun på den anden side
Pandekager smager simpelthen bedst frisk fra panden, så straks de er klar skal de nydes med ahornsirup med hele familien.
TIP! Bland de tørre varer i løbet af ugen og gem dem i et glas, så du kan gå igang mens kaffen endnu ikke er klar og søvnen stadig sidder i øjenkrogen! Det er jo sådan en søndag morgen skal starte ikke?! ♥
En cup= 2 dl
2 cup= 4 dl
Tak Liv! Jeg har rettet fejlen i opskriften – dejligt med vågne læsere 🙂