Der står konfekt på programmet, så her deler jeg en hurtig opskrift på trøfler med hvid chokolade og karamel – trillet i guldstøv, der bringer de visuelle sanser i spil.
Det er svært at forestille sig en jul uden hjemmelavet konfekt; sådan har jeg det i hvert fald. Jeg har altid elsket at gå i køkkenet med chokolade og marcipan for at trylle lidt nydelse frem, og selvom jeg smagsmæssigt mest nyder et helt simpelt marcipanbrød a la dette nemme med espresso, så elsker jeg virkelig at eksperimentere og nørde lidt med chokoladetemperering og fyld. I år er det ikke blevet til de helt avancerede projekter dog, derimod en masse bagværk, men her de sidste par dagefør jul skal jeg lige nå lidt klassisk konfekt og så selvfølgelig min mors julekarameller, som er aldeles obligatoriske.
I opskriften herunder henvises til karamel. Du kan koge din karamel selv, eller du kan købe den i supermarkedet. Se min opskrift på dulche de leche, aka. hjemmelavet karamel her
Trøfler med hvid chokolade og karamel
Ingredienser
- 90 gram hvid chokolade
- 1 tsk smør
- 2 spsk dulce karamel kan også købes
- 1 knsp lagesalt
- lidt flormelis og guldstøv til at rulle trøflerne i Mit guld er fra Mill & Mortar
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Når chokoladen er smeltet slukkes blusset og smør smeltes i chokoladen, mens der røres let. Undgå at piske, da det vil slippe en masse luft ind i chokoladenmassen, hvilket vi ikke ønsker.
- Tilsæt karamellen og salt og bland massen til en jævn masse, hvorefter den stilles på køl i cirka en halv time
- Når massen er afkølet trilles kugler, som først rulles i flormelis og efterfølgende i guldstøv.
- Sneboldene opbevares på køl og nydes bedst 10 minutter efter, de er taget ud.
En af mine veninder nærmest hader mig for at være så julet – altså ikke sådan rigtigt hader, men hun er ved at dø af grin over mig og alle mine julerier. Er jeg alene om at være en juleromantiker eller sidder du derude med samme passion? Klem fra Dorte ♥