Skal du lave Ris a l’amande, så skal du bruge smuttede mandler. Her følger en guide til, hvordan du smutter dine mandler. Det er utrolig nemt, men det ved du jo først, når du har prøvet det.
I år står jeg for ris a l’amanden, så jeg har netop været igang med at smutte mandler. Det slog mig undervejs, at det jo faktisk er absolut relevant at dele en guide på bloggen, da der trods alt må være andre end mig, der lige måtte ringe til mor. Det er faktisk super nemt, så man kan næppe slippe afsted med at kalde det for en opskrift.
Du finder både den helt klassiske udgave og et forslag til en voksen-slags med lidt alkohol i, yum!
Guide: Sådan laver du smuttede mandler
Ingredienser
- Mandler
- Kogende vand
Sådan gør du
- Hæld vad i en gryde, nok til at kunne dække dine mandler
- Når det koger slukkes blusset og mandlerne hældes i det varme vand
- Efter ca. 2 minutter hældes vandet fra og du kan se skindet på dine mandler sidde løst. Hæld straks koldt vand over, og du er klar til at smutte løs
- Med fingrene skubbes mandlerne ud af deres skind og gemmes i en skål
Smuttede mandler er sådan set en af de ting, jeg laver nærmest i sidste øjeblik. Det er som om ris a l’amanden smager bedre, når mandlerne stadig har lidt af deres fugt tilbage, og det oplever jeg i høj grad er tilfældet, når de ikke har stået i flere dage. Jeg smutter mandler dagen på Lille Juleaften og gør det til et hyggeligt lille ritual, som klares mens ungerne spiser en portion af den risengrød, som laves netop til ris a l’amanden.
Smid mig en julehilsen og lad mig vide om guiden har hjulpet dig. Husk også at du finder et væld af forskellige juleopskrifter ♥
At give dem et chok med kold vand bagefter, kan gøre det endnu nemmere, det har vi altid gjort
Ahh, fint med flere tips, tak for det 🙂 Kh Dorte