Det der med hverdagens hofretter har fået mig til at lave en opskrift på Lady & Vagabondens kødboller i tomatsauce. Den får I naturligvis her, hvor jeg har lavet dem med kyllingekød.
Hvis du har fulgt med længe, så ved du, at vi herhjemme elsker god hverdagslogistik og i det hele taget alt, der kan hjælpe hverdagen godt på vej. Alle familier har deres hofretter, og jeg spurgte på et tidspunkt jer, hvilke hofretter I dyrker, hvilket var til stor inspiration. Nu har jeg besluttet at begynde at dele nogle af mine hofretter, som jeg gemmer i arkivet aftensmad. I dag får I min opskrift på Lady & Vagabondens kødboller i tomatsauce, som naturligvis serveres med lange pastaer til og herhjemme endda i en hjerteformet gryde. Det er vel en kærlighedsret, ikke? Kan du lide de røde hjerter fra Le Creuset, så følg med ovre på Instagram, hvor der indenfor de næste par uger kommer en give away med netop dem.
Opskrift på Lady & Vagabondens kødboller
Ingredienser
Kødboller
- 400 gram hakket kyllingekød
- 1 stk lille løg
- 20 gram smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk flagesalt
Tomatsauce
- 2 dåser hakkede økologiske tomater
- 1 stk stort løg
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk flagesalt
- 2 tsk paprika
- 1/4 tsk tørret basilikum
- 1 dl god rødvin
- lidt peber friskkværnet
Sådan gør du
Kødboller
- Kvas begge hvidløg gennem en hvidløgspresser og lad det trække i olien i 5 minutter.
- Hak løget (også til tomatsaucen) fint i en minihakker
- I en varm gryde smeltes 20 gram smør med hvidløgsolien. Tilsæt halvdelen af de hakkede løg og lad dem blive glasagtige under omrøring.
- Sluk for blusset og hæld det hele over i en røreskål.
- Tilsæt kyllingekød og salt og rør til en jævn fars. Lad den trække 30 minutter på køl.
Tilberedning
- Efter trækketid formes store kødboller på en størrelse med et halvt æg.
- Når kødbollerne er formet brunes de let i gryden sammen med løg, smør og hvidløgsolie.
- Så snart de er brunet af (pas på at de holder formen), tilsættes hakkede tomater, rødvin og krydderier.
- Lad saucen nå kogepunktet og skru så ned for varmen til medium, så retten kan simre en god halv times tid.
- Sæt pasta over i en gryde ved siden af.
- Hold øje med at kødbollerne er gennemstegte men ikke hårde – det er sådan de smager bedst.
- Bland pasta og sauce sammen og servér med frisk basilikum og revet parmesan.
TIP! Du kan med fordel lave kødboller og tomatsauce til nedfrysning, således du blot skal varme det nænsomt op mens pastaen koges på en travl hverdag
Vi har vist alle vores versioner af en god tomatsauce, men jeg vil sige at den vigtigste ingrediens i min er de flåede tomater, som bare SKAL være økologiske. Ikke fordi vi er hellige, men fordi man bare smager forskellen! Rødvinen skal du i øvrigt ikke lade dig bekymre ved, fordi alkohollen forsvinder, når den koges og derfor kan du sagtens servere rette for børnene. Desuden er det trods alt en lille mængde til en hel ret.
Dejlig onsdag til dig derude, klem Dorte ♥
Mums det ser lækkert ud, det skal helt sikkert prøves, og så er den hjerteformede gryde bare så sød 🙂
Jamen bon appetit til dig – og jeg er helt enig med dig, de gryder er så fine, og så laver man i øvrigt fantastisk mad i dem 🙂