Har du brug for en nem dessert, som du kan lave dagen før gæsterne kommer, så er denne moccamousse med mango simpelthen din redning. Jeg giver her en opskrift på moccamousse og mangokompot.
Aijj okay, jeg ved godt, jeg lovede nogle sundere opskrifter, men jeg er simpelthen bare gået i kagemode, og eftersom jeg har fødselsdag denne måned, så må jeg vel godt gå kage-amok eller? Nu er det rent faktisk ikke en reel kage, det her, derimod en genial og vanvittigt velsmagende dessert, som du bare lige laver dagen før, du får gæster. De portionsanrettede glas skal nemlig bare stå i køleskabet til du når til desserten og det skal helt sikkert understreges, hvor nemme de er at lave.
Opskrift på mangokompot
Ingredienser
- 1 stk moden mango
- 1/2 dl vand
- 1 stk vanillestang
- 2 spsk rørsukker
Sådan gør du
- Skær mangoen i mindre tern og sørg for med hænderne at klemme stenen fri for kød, så der ikke går en masse til spilde. Læg mangokødet i en kasserolle.
- Fjern vanillekorn fra vanillestangen og brug lidt sukker til at separere dem før de hældes i kasserollen med vand og øvrigt sukker. Lad også vanillestangen koge med.
- Bring nu mangoen til kogepunktet og skru dernæst ned på medium varme og læg låg på. Tjek ind løbende og rør i kompotten – når alle mangostykker virker glasklare og bløde tages vanillestangen ud og kompotten blendes og stilles på køl.
Opskrift på moccamousse
Ingredienser
- 1/4 l piskefløde
- 65 gram blød nougat
- 1 shot espresso
Sådan gør du
- Pisk fløden til en rimelig fast skum og stil den til side for en stund.
- Lav et espressoshop og hæld det i en dyb tallerken med nougat.
- Smelt nougat og espresso over et vandbad, mens du med en dejskraber blander det stille og roligt sammen. Når nougatchokoladen er smeltet hældes blandingen i en skål
- Med en dejskraber vendes en skefuld fløde hurtigt i blandingen for at temperere den langsomt.
- Gentag med endnu en skefuld og fortsæt på samme måde til det hele er vendt med hinanden
- Hæld moussen på portionsglas og stil dem på køl
Køb guldstøv og andre bageartikler hos bagetid.dk*
Til portionsanretningen vil jeg anbefale at bruge sprøjteposer til både mousse og kompot. Du behøver ikke en tylle, men klip et hul på en tommefingers bredde og stik helt i bund på dit glas, således kanterne fyldes ud. Når moussen er i glasset, så bank det let, så du får en mere jævn overflade (jeg kan nu godt lide dem lidt skæve og rustikke, men det er jo en smagssag). Gentag med mangokompotten og pynt med knuste kaffebønner og lidt guldstøv.
Åh hvor jeg har glædet mig til i dag i øvrigt. Efter mange dages intenst blogarbejde skal jeg være frisør igen i dag, og det helt kribler i fingrene efter at få hår mellem hænderne. Må du også få en god onsdag derude, klem fra Dorte ♥
Det ser virkelig lækkert ud, og jeg elsker alt med mocca-smag. Måske det skal prøves, selvom jeg egentlig ikke er ret pjattet med nougat 😀 Kom endelig med flere søde opskrifter 😀 Jeg fylder også år i denne måned, og inspiration ville være skønt 🙂
Uha jeg er godt nok kommet bagud med at svare jer på kommentarer, det er nok den der ferie, der lige bortførte mit fokus ha ha! Der skal nok komme flere søde opskrifter på bloggen- bare rolig 🙂 Og tillykke med fødselsdagen til dig, klem fra Dorte
Den slags må ferie da også godt 😀 Håber at den er et hit 🙂
Det lyder godt! Og tak 🙂 – og i lige måde!
Ps. det virker igen (for mig i hvert fald) det med at få en e-mail, når der er kommet en ny kommentar 🙂
Godt at høre, især fordi jeg ikke har gjort noget ?
Hehe, jamen det kunne da ikke være bedre så 😛