Stenbiderrogn er nærmest det allerbedste jeg kan komme i tanker om ved denne sæson. Her er en opskrift på en frokostanretning med en vaffel af søde kartofler med stenbiderrogn til. Opskriften er i øvrigt glutenfri – du vil elske den!
Er du vimmer, det her blev en vellykket frokost, som jeg slet ikke kan understrege nok gange, at du bare skal prøve! Hvis du ikke endnu er sprunget ud i at bruge søde kartofler i dit køkken, så kan du bare se at komme i gang. Det er en fantastisk rodfrugt, som smager sødt a la gulerod og som har flere vitale egnskaber: Fri for stivelse og fuld af C vitamin, Magnesium, Kalium og Thiamin (B1 vitamin). Se lige dette youtube-klip med Jamie Oliver, som forklarer det.
Tilbage til frokostretten her, som dels er smuk at servere for gæster, men helt bestemt også kan være en hverdagsfrokost, fordi du i pricippet kan lave vaflerne i forvejen og simpelthen bare hive dem ud af fryseren, når du skal bruge dem. Gør du det, så smid dem i brødristeren, så de lige bliver varmet op og får en sprød kant igen.
Find andre opskrifter med stenbiderrogn her
Jeg bruger vaffeljernet fra Tefal Snack Collection*, med indsatsen til belgiske vafler.
Vaffel af søde kartofler
Ingredienser
- 200 gram søde kartoffel
- 1 stk æg
- 1 spsk hørfrø
- 50 gram boghvedemel
- lidt salt
Sådan gør du
- Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre stykker
- Kog de søde kartofler møre
- Mos de varme og møre søde kartofler med en gaffel og stil på køl
- Rør æg ud i den afkølede kartoffelmos og tilsæt mel, hørfrø og salt
- Dejen skal være rimelig fast i konsistensen, så tilsæt en anelse mere mel hvis nødvendigt eller lidt vand hvis den er for fast
- Sprøjt lidt olie på de varme plader på dit vaffeljern og læg et par store skefulde midt på pladerne. Bag vaflen til den får en gylden og sprød kant før den tages af jernet og lægges til afkøling
Har du ikke et vaffeljern, så kan du også bruge dejen til at lave nogle tykke pandekager i stedet for
Riv vaflen lidt fra hinanden, så den får nogle rustikke kanter og anret på en tallerken med en god klat skyr, forårsløg snittet fint på langs og avocado. Hæld lidt olie over og drys med hørfrø og flagesalt for til sidst at tilføje et par store skefulde stenbiderrogn.
Mums og Bon Appetit til dig og dine. Jeg snupper endnu en i dag tror jeg ♥
WAUW! Sikke da en lækker ret og nogle smukke billeder, Dorte. Og tak for de fine ord og link. Sætter jeg stor pris på. <3
❤
Hej Dorte. Kan man lave disse i almindeligt vaffeljern? Og i så fald, skal der mon justeres på dejen/konsistensen? Og har du nogen idé om, hvor mange tynde vaffelhjerter sådan portion kan blive til? 🙂 Jeg pønser på denne her opskrift som forret til en julefrokost på lørdag.
Hmmm, det tør jeg ikke rigtig sige, umiddelbart tror jeg du skal fortynde dejen en smule ekstra for st få dem fordelt på et alm vaffeljern, og så vil der vel være til omkring 5-6 stk gætter jeg på – lad mig endelig vide, hvordan det lykkes dig, hvis du har besluttet at kaste dig ud i det ??✨