Denne uges nemme hverdagsret er såmænd en vaffel, faktisk er det sunde vafler i stil med bagt risotto, som er genialt som tilbehør til salaten. Jeg har samtidig lavet parmesanchips som den sprøde topping.
De her vafler smager fantastisk og er samtidig geniale at have i fryseren, fordi de bare skal have 3-4 minutter i brødristeren for at være klar. Navnet er lidt tvivlsomt – da de rent faktisk ikke er risotto, der er basen i dejen, men jeg synes smagene i de færdige vafler alligevel er derhenad, så i mangel på bedre navn kaldte jeg dem altså for risottovafler.
Jeg lavede dem som tilbehør til en salat i sidste uge, i stedet for brød, og det var altså et hit. Resten kom jeg til at snackspise de følgende aftener, ups!
Jeg bruger et Tefal Snack Collection med vaffelpladerne til belgiske vafler.
Risottovafler
Ingredienser
- 2 dl kogte basmatiris
- 1 stk æg
- 2 spsk revet parmesanost
- 1/2 dl mælk
- lidt majsmel til at korrigere konsistensen med
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen bortset fra majsmel
- Rør dejen grundigt sammen til den føles tyk og sammenhængende. Hvis den er så fast, at den ikke vil glide ud på vaffeljernet, så tilsæt lidt vand og hvis den er for løs, justerer du med lidt majsme
- Fordel lidt olie på de varme vaffelplader og læg så en generøs skefuld dej på hver plade og lad dem brune af
- Vaflerne er færdige, når du uden problemer kan åbne jernet og tage dem gyldne af
Sådan laver du parmesanchips
Riv noget ægte parmesan og strø det jævn på et stykke bagepapir. Sørg for det ikke ligger for tykt og gerne med lidt sporadiske huller, og bag det så ved 160 grader i ovnen til det er smeltet og gyldent. Når det har kølet af kan du brække parmesanpladen op i mindre schipsstykker og bruge dem på toppen af din salat.
Lav en skålfuld salat med dit favoritgrønt og eventuelt lidt kødstrimler eller falafel og stik så 2 vafler ned i skålen og pynt med parmesanchips og limeskiver.
På lørdag er det i øvrigt vaffeldag, så du kan jo meget vel gå i vaffeltræning allerede nu?! Kh Dorte ♥