Opskrift på Franske Vafler med Chantillycreme

En særdeles lækker opskrift på franske vafler med chantillycreme – det er, hvad jeg her tillader mig at friste dig med. Bon appetit!

Noget af det første, jeg husker at have lavet i skolekøkkenet helt tilbage i folkeskoletiden, det er de klassiske Franske Vafler med Chantillycreme. Hvorfor jeg sidenhen ikke har lavet dem er vist en gåde, fordi de er nemme at lave og smager fremragende. Det eneste minus må være, at mørdej altid går mig lidt på nerverne med al den klister fra smøret, men det har jeg nu også et par tips til, som I naturligvis får længere nede.

I skal selvfølgelig have en opskrift, så I selv kan prøve kræfter med de sprøde og søde kager. Portionen giver dig omkring 12-14 små kager eller færre store. Jeg lavede halv af hver, så der både var store og små, og de smager altså bedst, hvis de spises umiddelbart efter at være blevet lagt sammen, så du kan lige så godt spare på måltiderne den dag, du bager dem, ha ha.

TIP! Køb butterdejen og spring den første del af opskriften over. Jeg kan bedst lide dem helt hjemmelavet, men med den købte butterdej sparer du tid og slipper samtidig for at bakse med den fedtede mørdej.

Opskrift på Franske Vafler med Chantillycreme

Ret Dessert
Antal 8 stk

Ingredienser
  

Butterdej

  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram blød smør
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk piskefløde

Chantillycreme

  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 knsp vanillepulver
  • 1/2 tsk vanilleekstrakt
  • 2 spsk flormelis

Sådan gør du
 

Butterdej

  • Start med at hakke smør og mel sammen i en skål.
  • Tilsæt sukker og piskefløde og rør så godt sammen, som du kan, før du med de bare hænder masserer smørklumperne ud og samler dejen. Undgå at arbejde for meget og for længe med dejen, da den så vil holde op med at hænge sammen!
  • Flyt dejen over i en frysepose, som lægges på køl en lille halv time
  • Skær dejen i 2 dele og udrul på et meldrysset bord til ca. 4 mm tykkelse. Udstik med runde forme og drys med sukker. Fjern dejresterne og rul forsigtigt kagerullen over de runde forme, så de bliver ovale. Pas på de ikke bliver for tynde!
  • TIP! Læg mørdejen mellem 2 stykker bagepapir, så bliver udrulningen meget nemmere!
  • Flyt de ovale kager over på en bageplade med bagepapir og gentag med den anden portion, således du sikrer det samme antal kager i anden omgang.
  • Bag kagerne ved 220 grader i en varmluftsovn i 7-8 minutter. Hold dog øje med dem, de skal blive gyldne og ikke mørke!

Chantillycreme

  • Mens kagerne køler af piskes fløden stiv.
  • Tilsæt sukker og vanille og vend det i den stive flødeskum, som nu puttes i en sprøjtepose
  • Når kagerne er helt kolde sprøjtes chantillycremen på din kage før du lægger dit låg på
Keyword franske vafler med chantilly creme, hjemmelavede franske vafler, opskrift chantilly creme, opskrift franske vafler

Kagerne bliver lidt bløde, hvis de får lov at stå alt for længe, så vent med at sprøjte dem op til dine gæster er kommet. De vil elske dig for de sprøde og søde kager her, det lover jeg 

Indlæg oprettet 284

3 tanker om “Opskrift på Franske Vafler med Chantillycreme

  1. Hej Dorte.
    Jeg læser med via Bloglovin, og har oplevet flere gange nu at dine indlæg kommer med flere dags forsinkelse. Denne her gang går de indlæg der lige er kommet i mit feed 8 dage tilbage. Umiddelbart har jeg ikke oplevet det ved andre blogs. Ved ikke om det kun er i min feed problemet er, eller andre også oplever det.
    Mvh

    Camilla

    1. Hej Camilla. Godt du skriver det til mig – jeg er godt opmærksom på det, men ved faktisk ikke helt, hvad jeg kan gøre for at forbedre det, men jeg er på udkig efter en løsning i hvert fald. Måske du hellere skal følge via mail eller simpelthen ved at indtaste min url? Beklager virkelig bøvlet – det er mega træls! Knus fra Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen