En nem, smagfuld opskrift på vaskeægte mormor-sommerdessert. En jordbærgrød med fløde – blandt mange også kaldet Rødgrød med fløde.
Okay, jeg har lige opdaget noget så klassisk som rødgrød med fløde! Jeg besluttede ret spontant for nylig at lave jordbærgrød og endte med at kunne servere det en eftermiddag derhjemme, hvor vi havde venner på besøg. Sikke et hit; nemt at lave og super smagfuldt. Og vores gæster blev ramt af nostalgisk glæde oven i købet. Kunne det være meget bedre?
Her bringer jeg min nemme opskrift på jordbærgrød serveret med en skummende fløde. Jeg håber, du vil nyde den.
Har du mange jordbær, så lav denne unikke opskrift på jordbærsirup til sommerens grød og pandekager eller til milkshakes
Rødgrød – opskrift på jordbærgrød med fløde
Ingredienser
- 800 gram jordbær både friske og frosne kan bruges
- 1/4 tsk vanillepulver
- 1/2 dl rørsukker
- 1 dl vand
- 2 tsk kartoffelmel
- 1 tsk citronsaft
- 1/4 l piskefløde
Sådan gør du
- I en tykbundet gryde varmes jordbær med sukker, vanille, vand og citronsaft. Lad det varmes stille og roligt op under låg til jordbærrene er møre
- Blend nu til en grød og hæld grøden tilbage i gryden, hvor den varmes op til kogepunktet
- Tag 1-2 spsk grød fra i en mindre skål og sigt kartoffelmelet heri under forsigtig omrøring for at undgå klumper
- Når det er helt udrørt hældes det tilbage i gryden, hvor grøden røres til det er fordelt jævnt
- Lad grøden afkøle en smule, mens fløden klargøres
- Pisk fløden let, således den bliver luftig og tyktflydende, dog uden at blive til en skum
- Server din jordbærgrød med lidt fløde på toppen
Jeg kan forstå, at der er delte meninger om, hvorvidt rødgrød skal nydes kold eller varm – hvad er din foretrukne servering mon? ♥