Derover stærkt undervurderet, så her deler jeg simpelthen det lækreste tip til en sprød, sund salat med masser af smag. En thaisalat med glasnudler, kylling og en top lækker thaidressing.
Min mand og jeg kan godt lide en god salat, men den skal altså smage af noget og være mættende. På flere af vores ferier har vi spist thaisalater med de lækreste dressinger, glasnudler og lignende, men af en eller anden grund, har vi bare aldrig fået kastet os ud i at lave det herhjemme. I stedet går der masser af kålsalater i den, hvilket bestemt også er fint, men nu skulle det simpelthen prøves af – og det blev en fin og smagfuld succes, som kalder på mere af den slags.
Det er endt med, at jeg nu har lavet et glas med thai-dressingen, så jeg nemt kan hælde lidt over mine salat-glas i hverdagen. Jeg kan ikke lige fortælle dig præcis hvor længe den så holder sig på køl, men jeg spår nu også, at du når at bruge den op før den bliver skidtmads.
Thai dressing med peanuts & lime
Ingredienser
- 3 stk limefrugt, både saft og kød
- 2 tsk rørsukker
- 3 spsk fiskesauce
- 3 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk tørret citrongræs
- 3 spsk hakket frisk mynte
- 3 spsk peanuts
Sådan gør du
- Alle ingredienser hældes i en morter og blandes og mortes groft til en vandig og klumpet dressing. Hæld den på et lille glas og stil den på køl til den skal bruges på dine salater
Thaisalat med kylling og glasnudler
Ingredienser
- Spinatblade
- Spidskål
- Forårsløg
- Rød peber
- Hjertesalat
- Peanuts
- Kylling
- Glasnudler
Sådan gør du
- Snit spidskål i tynde strimler og blancher dem på panden i lidt olie, så de bliver bløde og blanke, men ikke smattede. Tag dem af varmen og stil dem til side.
- Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem trækker i 2 minutter før vandet sies fra. Bland nudler og spidskål sammen.
- Steg kyllingefilet på panden og tag dem af panden lige inden de er gennemstegte. Skær dem i små stykker og smid dem på panden igen til de lige akkurat er gennemstegt, men stadig er saftige og bløde. Tag dem af varmen og lad dem hvile.
- I 2 skåle lægges en bund af friske spinatblade og revet hjertesalat. Snit forårsløg på langs til smukke, lange stykker og snit også rød peber til helt tynde og korte stængler, som blandes i dine skåle. læg nu nudler og kål i skålene og hæld dressing over. Læg kyllingestykker i hver skål og brug et par spisepinde til at blande det smukt sammen, så de ser appetitlige ud og dressingens smage har bredt sig godt.
- Lige inden servering strøes lidt grofthakkede peanuts over anretningen – bon appetit!
TIP! Du kan sagtens forberede måltidet for at spare tilberedningstid. Steg kyllingen i forvejen og lav nudler og kål klar dagen inden samtidig med at du har lavet dressingen i forvejen, så vil det ikke tage ret meget tid at trylle denne lækre ret sammen
Nyd mandagen og husk at lade mig høre, hvis du vil have flere af denne slags opskrifter? Knus Dorte ♥
Hvad ville du bruge hvis fiskesauce ikke var en mulighed grundet allergi.
Hilsen Malene
Måske bare soja eller tamari – hvis du kan tåle det? Kh Dorte 🙂