Jødekager er en af mine faste traditioner og her deler jeg den klassiske opskrift på de sprøde småkager med kanelsukker på toppen.
Skønne jødekager er blevet til i mit køkken, og på den måde er julen altså ringet ind. Jeg elsker jødekager og har været en del af mine juleforberedelser hele mit liv. Jeg tror faktisk ikke jeg kan komme i tanker om, at jeg nogen sinde har holdt jul uden jødekager på lager.
Vil du igang med denne opskrift kan du overveje at lave en dobbelt portion. Der bliver i én portion kun cirka 2 bradepander, og de får jo hurtigt ben at gå på.
Klassiske jødekager med kanelsukker
Ingredienser
- 125 gram mel
- 1/4 tsk hjortetaksalt
- 70 gram sukker
- 100 gram blødt smør
- 1 stk æggeblomme
- 1 spsk fløde
Til pensling
- 1 stk sammenpisket æg
- 2 spsk kanelsukker
Sådan gør du
- Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål
- Skær smørret i små stykker og smuldr det i den tørre blanding, som samles med hænderne
- Rør æggeblommen sammen med fløden og tilsæt den til dejen som samles med en let hånd og lægges på kæl mindst 1 time
- Strø lidt mel på bordet og rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse og stik kagerne ud med kageforme.
- Pensl kagerne med pisket æg og drys med kanelsukker.
- Bag dem ved 170 grader på næstnederste rille i 6-8 minutter, til de er smukt gyldne. Hold øje med dem, fordi det går hurtigere end du aner, og de smager altså bedst som lyse gyldne
På youtube deler jeg et tip til at gøre hjemmebagningen mere overkommelig – et lille småkage-hack så at sige, blink blink. Se videoen her.
Står der mon også nogle faste bageprojekter på din plan hvert år eller køber du småkagerne? Klem fra Dorte ♥
mums!!! måske jeg skulle komme i gang med det der bageri 😉 altid for sent på den…
Jep du må i gang – husker for noget tid siden, at du syntes jeg var aaaalt for tidligt ude, he he 🙂