Opskrift på Mile High Lemon Meringue Pie

Opskrift lemon meringue pie citrontærte
links

Den her opskrift vil du hade mig for, men kun fordi en citrontærte som denne er SÅ fristende. Denne version er en opskrift på en såkaldt Mile High Lemon Meringue Pie – det hedder den, fordi den får et uanstændigt lag af skumfidusagtig marengs på toppen – selv tak!

Ja jeg kan jo lige så godt tilstå det, men jeg har en evig og ustoppelig trang til citrontærte, og især den amerikanske udgave med ekstra højt lag marengs på toppen. Til nytårsaften besluttede jeg at kaste mig ud i selv at lave en, fordi jeg vanen tro skulle stå for desserten. Det var først, da kagen stod færdig og klar til afgang, at jeg kom til at tænke på, at det muligvis ikke er alle, der nyder den syrlige dessert så meget som jeg… men heldigvis faldt den i særdeles god jord, selv hos børnene.

Opskrift på Mile High Lemon Meringue Pie

Jeg deler gerne arbejdet op over 2 dages arbejde, simpelthen fordi jeg synes, det gør projektet mere overskueligt. Det er ikke fordi, den tager lang tid at lave, men med børn i huset og de afkølingstider, som tærten kræver, giver det på mange måder mening at lave citroncremen og mørdejen dagen før, og så bage tærten og “samle den” dagen efter. Du bestemmer selvfølgelig selv og man kan sagtens lave det hele samme dag, hvis bare du sætter et par gode timer af til det.

Opskrift på mørdejsbund til lemon meringue pie

Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 200 gram blødt smør
  • 125 gram flormelis
  • 300 gram mel
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • 1 stk æg

Sådan gør du
 

  • Med det flade piskeris til røremaskinen piskes den bløde smør med flormelis. Start langsomt så sukkeret ikke sprøjter ud og skru så op for tempoet.
  • Lad maskinen køre til blandingen er luftig og mere lysegul og tilsæt dernæst vanillekorn og mel og pisk på laveste niveau.
  • Når blandingen virker jævn tilsættes æg, som røres forsigtigt i for at binde dejen sammen.
  • Slut af med at samle dejen med en let hånd og pak den i film og læg den på køl i minimum 30 minutter. Jeg laver gerne mørdejen dagen før, for at opdele arbejdet lidt.
  • Lad den kolde dej ligge fremme på bordet til du kan arbejde med den og varm den så op med dine hænder, mens du samler dejen let. Det er vigtigt ikke at overarbejde din mørdejl, som så bliver for svær at arbejde med.
  • Smør din kageform godt op med smagsneutral olie eller smør og stil den klar på sidelinjen
  • På et meldrysset bord udrulles dejen til en jævn flade på cirka 5 mm. tyrkkelse
  • Rul dejen forsigtigt omkring din kagerulle for at flytte den over din tærteform og tryk den let ind i alle kanter og hjørner
  • Tryk dejen godt ind i kanterne med en let hånd og læg bagepapir over og fyld tærten op med ris eller tørre bønner. De holder dejen på plads, når den bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i cirka 20 minutter, eller til du kan se, at den er let gylden og ikke rå. Den må ikke blive helt kikse-sprød!
Keyword klassisk citrontærte, lemon meringue pie, mile high lemon meringe pie, mørdej til citrontærte, opskrift mørdej, tarte au citron

Opskrift på citroncreme (Lemon Curd) finder du her

Opskrift på marengs til lemon meringue pie

Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 300 gram flormelis
  • 1,5 dl pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk glucosesirup
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Start med at tørre din røreskål af med lidt eddike (eller citronsaft), så du ikke ødelægger din marengs af skjulte fedtrester fra skålens inderside.
  • Sæt piskeriset (det almindelige) i røremaskinen og pisk æggehviderne ved høj omdrejning. Når de begynder at blive stive og hvide, skrues der ned på laveste omdrejninger
  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Når sukkeret ikke støver længere skrues der op for høje omdrejninger igen og glucosesirup og citron kan tilsættes. Pisk i 5- 10 minutter, eller til din marengs er stiv og fast.
  • OBS! Den skal være meget stiv, før den er færdig, da du ellers får en citrontærte, hvor marengsen løber af, når der skæres i kagen.
Keyword marengs opskrif, opskrift på marengs

Nu har du alle elementer klar til din kage, så start med at putte lemon curd i en sprøjtepose uden tylle og marengs i en anden sprøjtepose med en takket tylle*. Sprøjt nu et godt lag citroncreme på hele bunden og fortsæt så med marengs i toppe ovenpå cremen. Slut af med at brænde overfladen med en bunsenbrænder* eller ved evt. at sætte den kortvarigt i ovnen, til den har fået en let farve.

Hold kagen på køl indtil den skal serveres og skær så ikke for store stykker til gæsterne – den fylder nemlig godt i mavsen (og du vil gerne have et stykke eller to tilbage til dagen efter, he he).

Husk at jeg gerne ser dine bageresultater, når du afprøver mine opskrifter. Du kan blot tagge mig på Instagram, så bliver jeg så stolt og glad. Klem og bon appetit, Dorte 

Indlæg oprettet 284

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen