Nem hverdagsmad fortjener også at blive delt, ikke mindst når det er sundt og indeholder de ting, vi har brug for. Her er en hurtig opskrift på klatkager med både grøntsager og proteiner. De smager godt som hapsere og kan sagtens fungere som tilbehør til aftensmaden.
Aj men alle I skønne damer, som læser med, kommenterer og skriver til mig på IG. Tak for jeres mod til at stå frem og joine mig i min positive rejse mod større selvtilfredshed. Det bliver rocker godt for os, det kan jeg bare mærke! Vid, at du til enhver tid på skrive til mig med kommentarer, links og forslag, eller hvis du har spørgsmål og temaer, som du håber, jeg vil tage op enten i en video, story eller her på bloggen. Sammen kan vi sgu noget damer, det kan vi altså!
I dag har jeg lyst til at dele denne nemme opskrift med jer. Egentlig havde jeg et andet indlæg, jeg gerne ville have delt først, fordi det med motivation og vedholdenhed trods alt er et emne, vi ikke må overse, hvis vi skal have succes. Ikke desto mindre får du der her nu, fordi vi er jo igang og inspirationen må ikke holdes tilbage – desuden er I så kloge alle sammen, at I jo sagtens kan finde ud af at surfe lidt rundt i de forskellige ting, jeg deler, ikke?!
Klatkagerne indeholder kulhydrater svarende til et frokostmåltid. Derudover er der en rigtig god portion grøntsager og proteiner, som gør at de 5 klatter her altså blev til dagens frokost for mig. Du kan selvfølgelig også bruge dem supplement til andre retter – du bestemmer!
Server dem med ekstra grøntsager på toppen eller snup dem med i hånden på vejen videre i dagens program.
klatkager med protein og grøntsager
Ingredienser
- 1 dl kogte jasminris
- 3 spsk kogt quinoa
- 1 dl blomkålsris
- 2 spsk revet parmesan
- 2 stk æg
- 1 dl grønkål
Sådan gør du
- Bland det hele grundigt sammen mens du varmer en pande op med en smule olie på. Placer en stor spiseskefuld på panden og tryk det forsigtigt ud til en tyk klat og lad den blive gylden på den ene side, for den vendes med hjælp fra en spartel.
- Server dem med ekstra grøntsager på toppen eller snup dem med i hånden på vejen videre i dagens program.
Jeg er ingen diætist, men som jeg umiddelbart kan regne mig frem til, så indgår der mere fedt i denne portion, end det er anbefalet. Dels pga de 2 æggeblommer og parmesanen. Du kan sagtens udelade parmesanen eller skære ned til 1 enkelt spiseskefuld og 1 enkelt æg, så prøv dig bare frem med mængderne og smagene.
Lad mig endelig høre, hvis du føler dig ramt eller inspireret af den her slags opskrifter. Det er jo ikke rocket science, men når det handler om at skabe hverdagsrevolutioner, så skal det jo være nemt – det er vel også delbart? Knus fra Dorte ♥