Først og fremmest er her en glutenfri opskrift på blinis, den slags uden en masse tætpakkede kulhydrater i. Og så følger der naturligvis en lille forklaring på hvorfor jeg går op i den slags…
De 2 bedste ting ved denne sæson, det må simpelthen være fastelavnsboller og stenbiderrogn – ikke i samme mundfuld åbnelyst, men wau. Jeg glæder mig til begge dele hvert år ved denne tid.
Sidste uge åbnede vi ballet herhjemme – med begge dele faktisk, igen, ikke samtidig, ha ha. De lækre rogn serverede jeg på hjemmelavede blinis, som jeg lavede glutenfri og med majsmel i stedet for rismel eller lignende. Jeg følger stadig principperne fra Michele Kristensens onlineforløb, og jeg trives så godt i det, at jeg foretrækker at holde tingene indenfor de rammer, hvilket forklarer mit valg med at undgå rismel og boghvedemel. Du kan læse om min livsstilsændring her.
Leder du efter en glutenfri opskrift, som ikke er low carb? Se min almindelige opskrift på glutenfri blinis her
Glutenfri blinis low carb
Ingredienser
- 1 stk æg
- 1/2 dl mandelmel
- 1/2 dl majsmel
- 1/4 tsk kardemomme
- 1 knsp salt
- 1 dl mandelmælk
- 1/4 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Mix alle ingredienserne sammen til en lind masse, som skal føles rimelig tyk, dog stadig flydende. Brug lidt vand eller mandelmælk til at løsne op med, hvis du synes, den er for tyk og omvendt lidt majsmel, hvis du synes, den er for tynd.
- Led dejen hvile 15 min før du fyrer op under panden og steger dem let gyldne på begge sider ved medium varme. Brug blot en spiseske til at føre dem på panden og lav dem ikke for store.
Led dejen hvile 15 min før du fyrer op under panden og steger dem let gyldne på begge sider ved medium varme. Brug blot en spiseske til at føre dem på panden og lav dem ikke for store.
Jeg anretter på forskellige måder med stenbiderrogn. Nogle gange med skyr, andre gange med rødløg, forårsløg, avocado osv. Gør, hvad du bliver glad af og nyd dine blinis ♥