Her får du den nemmeste og virkeligt smagfulde opskrift på hummus med søde kartofler, som giver både god smag, konsistens og farve.
Hummus er seriøst så nemt at lave, smager fantastisk, er nærende og fuld af protein og så kan man lave så mange variationer. Her er min foretrukne hummus med søde kartofler, som smager pisse godt på en skive brød med spinatblade og andet grønt på toppen, men også som tilbehør til varme retter, på tortillas, rørt op i perlebyg eller blot som dip.
Opskriften nedenfor giver en stor bøtte, som opbevares på køl.
Hummus med søde kartofler
Ingredienser
- 1 dåse dåse kikærter i saltlage
- 1 fed hvidløg
- 125 gram kogte sødekartofter
- 1 tsk salt1 spsk tahin
- 1/4 tsk stødt spidskommen
- 3 spsk oliven olie
- 1/2 dl koldt vand
- 1,5 spsk citronsaft
- 1 tsk gurkemeje
Sådan gør du
- Alle ingredienser blendes i en foodprocessor. Stop gerne undervejs, så du kan skrabe siderne ned og stop først når din humus er ensartet og blød.
- Du kan altid tilføje lidt mere vand eller olie, hvis du synes, din humus skal være mere løs i konsistensen – jeg laver den gerne lidt fast, da jeg elsker at have den som spread på madder eller som dip til grøntsager og kiks
TIP! Tag 1 dl færdig humus fra og blend den med yderligere 1 dl olivenolie, så har du en fantastisk dressing, som kan bruges på salater, men også til at røre ris, perlebyg, bulgur og lignende op med.
Husk at du altid kan glæde mig ved at dele din brug af mine opskrifter – blog tag mig på Instagram @dortebak.dk, så får du det største like fra mig ♥