En super nem opskrift på en super lækker karamelkage med kiwi og lime, som dine gæster vil elske dig for. Især hvis de har en særligt sød tand, fordi kagen her er en uanstændig bid med overdådig dulce karamel, som afbalanceres med friskheden fra kiwi og lime.
Det er længe siden, jeg har delt en kageopskrift, men når der så melder sig en vinder, ja så skal den simpelthen deles. Den her kage er utroligt simpel, ikke mindst hvis du ligefrem har dulce karamel på lager. Du kan nu godt købe karamellen færdig, hvis du vil springe de 2,5 times kogning over, så på den måde vil kagen pludselig ikke tage mere end 25 minutter at lave.
Her får du min opskrift på alletiders simple skal-ikke-engang-bages karamelkage med kiwi og lime, MUMS!
Opskrift på no bake karamelkage med dulce karamel, kiwi og lime
Ingredienser
- 150 gram havrekiks
- 100 gram havregryn
- 150 gram smør
- 5 stk dadler juicy
- 1 stk lime, revet skal
- 3,5-4 stk modne kiwifrugter
- 1 dåse Dulce karamel kan købes kogt og ellers kan du koge den selv
Sådan gør du
- Smelt smøret, så det er klumpfrit.
- I en foodprocessor blendes kiks, havregryn, smeltet smør og dadler til en jævn, grynet konsistens
- Hæld smulderet over i en smurt springform og stamp det grundigt med bagsiden af en ske, så bunden bliver helt glat.
- Ovenpå bunden lægges din karamel-masse i så tykt et lag, som 1 dåse giver. Sæt nu kagen på køl, mens du gør frugterne klar.
- Skær kiwierne i tynde skiver uden skræl. Læg dem på et stykke køkkenrulle, så de ikke er for våde, når de skal på kagen.
- Riv lime-skal og overvej om du vil have lidt ekstra syrlighed på kagen, som nemt kan tilføres ved at skære limefrugten ud i bitte små bidder uden “hud”, som ligeledes lægges på køkkenrullen.
- Tag nu kagen fra køl og løsn karamellen fra springformens kant ved at bruge en kniv. Fjern så springformen og anret kagen på et fad. Nu kan du pynte kagen med kiwi, lime og evt krymmel og blomster.
- Hold kagen på køl frem til servering, så skal den nok holde fint på formen. Velbekomme!
Hvis du selv vil, kan du koge din egen dulche karamel udfra denne opskrift
Og slutteligt får du bare lige et tip om at servere din karamelkage på et kagefad med fod – det gør altså noget ekstraordinært til serveringen af en ret flad kage. Du finder et stort udvalg af meget forskellige kagefade på fod her*
Åh hvor jeg håber, I er mange, der kaster jer ud i den her opskrift, og hold dig endelig ikke tilbage med at dele begejstringen med mig. Bon appetit, klem fra Dorte ♥