I dag skal du have en opskrift på en pandestegt pizzabund, som er lidt anerledes end de traditionelle pizzabunde. De er nemme at lave, men jeg anbefaler, at du laver dem til fryseren, fordi de er geniale at hive op på en travl aften, hvor det skal gå hurtigt.
Altså, det her er genialt. En pandestegt pizzabund, eller et pandebrød om du vil, er lækkert og giver dig mulighed for at have noget i fryseren, som alle kan lide. De laves i portionsstørrelser, så alle i familien kan lave præcis den pizza, de drømmer om. Vi har testet dem af på flere i omgangskredsen med det resultat at mødrene er kommet efterfølgende for at få opskriften, nu hvor det er slut med at købe den færdige bund. Det er okay, når nu jeg ved hvor nemme de er at arbejde med.
Denne opskrift findes på madlog.dk og kan søges frem som “Dorte Baks pandestegte pizzabunde” – hver bund står for ca 118 kcal
Opskrift på pandestegt pizzabund
Ingredienser
- 25 gram gær
- 4 dl vand
- 1/4 dl olivenolie
- 1 spsk akacie honning
- 1 tsk flagesalt
- 65 gram majsmel kan erstattes af hvedemel
- 250 gram hvedemel
- 130 gram Sigtet speltmel kan erstattes af hvedemel
- 25 gram hvedemel til udrulning
Sådan gør du
- Opløs gær, honning og salt i lunkent vand. Når gæren er opløst tilsættes de øvrige ingredienser, som røres grundigt indtil dejen er sammenhængende. Lad den nu hvile i ca. 1 time.
- Del dejen op i 16 lige store dele.
- Varm 1 pande op på komfuret og strø imens lidt mel på bordet.
- Ælt en klump og rul den meget tyndt ud
- Når panden er varm skrues varmen ned til medium og panden vædes med lidt olivenolie før den flade dej lægges på panden. Lad det stege i ca 1 minut og vend det, så det kan steges lysebrunt på den anden side også
- Fortsæt med resten af klumperne.
- Bundene kan fryses ned og laves til pizzaer i det ønskede antal
Frys bundene ned, så kan du lynhurtigt trylle en lækker og hjemmelavet pizza frem på en ellers travl hverdag.
På denne udgave er bunden blevet smurt med en hvidløgs smøreost og lidt pesto. Dernæst har jeg toppet med spinatblade, friske tomater, falafel, løgspirer og revet parmesan. Det smagte ufattelig godt og selv mine tøser var vilde med den!
Lad mig endelig høre, om du kaster dig ud i at lave de her pandestegte bunde, og hvordan du foretrækker at spise dem? Del gerne med mig på Instagram, hvis du laver en af mine opskrifter, så jeg kan se, at mit arbejde gør glæde derude ♥