Opskrift på en super lækker græskarkage med sirup glace. Kagen er den perfekte hygge-servering her i efterårskulden eller til Halloween, fordi den er fyldig og krydret med en lækker konsistens.
Venner, jeg har simpelthen optur over den her kage. Den er virkelig en rigtig efterårs-fryd, som du bare er nødt til at prøve. Til græskarkagen skal du bruge græskarpuré, som beskrevet i det her indlæg, som du med fordel kan lave et par dage inden, så kagebagningen er nemmere at gå til. Her de kommende par uger deler jeg i øvrigt flere opskrifter, som du skal bruge græskarpuré til, så gå allerede nu i køkkenet og bag 2 hokkaidoer, hvis du vil være med…
Opskrift græskarkage med sirup glace
Ingredienser
- 3 stk æg
- 1/2 dl vindruekerneolie
- 1 dl kokossukker
- 2 dl rørsukker
- 1 tsk vanillesukker
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1/4 tsk muskatnød
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 2,5 dl græskarpuré
- 3 dl sigtet hvedemel
Sirup glace
- 1/2 dl rørsukker
- 1 dl vand
- 1 spsk kokosolie
- 1/2 dl græskarkerner til topping
Sådan gør du
- Pisk alle ovenstående ingredienser (minus græskar og mel) i ca. 1 minut, så det bliver mere luftigt og “skummende”. Det bliver selvfølgelig ikke til en skum, men du vil se at det ligesom tykner lidt.
- Tilsæt nu græskaret og pisk igen. Sigt lidt mel i ad gangen, mens der piskes og hæld så dejen i en bageform med bagepapir.
- Kagen bages midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i 50-60 minutter. Det er vigtigt at holde øje med den, så du kan flytte ned længere ned i ovnen, hvis du synes den får for hurtigt farve. Brug en træpind til at stikke midt ned i kagen for at tjekke, om den er færdig.
- Varm ingredienserne op i kasserolle med tyk bund, mens du rører med en træske. Forlad ikke gryden, da det skal reduceres mens du rører i det. Når siruppen har reduceret til 1/3 tilsættes græskarkerne og der røres i 1-2 min mere før det fordeles og hældes over kagen. Siruppen vil være ret flydende, når den er færdig.
Kagen smager godt uanset lejlighed, men den er jo oplagt her i Halloween-tiden. Husk i øvrigt at se de sjove Halloween-opskrifter, som jeg har delt tidligere.
Lad mig endelig høre, hvad du synes om den, når du får prøvet opskriften ♥
Hej tak for opskriften. Det er virkelig velsmagende!
Åh det er jeg så glad for at høre – dejligt du meldte tilbage også. Nyd din aften, kh Dorte