Græskarpandekager med skyr og frugt

I dag skal du have en opskrift på efterårslækre græskarpandekager, som smager godt til morgenmad eller som en eftermiddags-snack. De er nemme at lave og kan fryses ned, så du kan varme lige præcis det antal op, som du ønsker. Jeg nyder dem især med skyr på toppen og lidt kogte bær, som tilfører en fin syrlighed.

En ting, jeg altid elsker at lave og ofte vender tilbage til, det er pandekager. Sidste år, da jeg deltog i MK Bootcamp var der en opskrift på Hokkaidopandekager, som jeg virkelig var glad for. Her forleden havde jeg dog lyst til at lave nogle pandekager med græskar, som var mere dessert-agtige, og derfor eksperimenterede jeg med min græskarmos og nogle af de klassiske pandekage-ingredienser. Det er der kommet nogle saftige og mættende græskarpandekager ud af, som du her får en opskrift til. Selvom jeg omtaler dem som mere dessertagtige, så er de nu ikke fyldt op med en masse uartigt. Det er det, der er så godt ved dem her. De føles sådan, men er det ikke, yay.

Til opskriften skal der bruges græskarpuré, som du kan se her hvordan du laver. Du kan også købe det flere steder, men det er utroligt nemt at lave, så det anbefaler jeg at du gør.

Græskar pandekager med skyr og kompot

Ret Morgenmad
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 2 dl græskar puré
  • 3 dl mælk
  • 2 stk æg
  • 1 dl skyr
  • 1 spsk kokossukker
  • 1 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 spsk Fiber Husk
  • 1 knsp salt

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienser røres grundigt sammen med et piskeris. Dejen skal være ret tyk uden at blive gummiagtig. Du kan justere tykheden med lidt ekstra mælk, hvis du vil have den mere flydende, men pas på, idet græskaret ikke bages til en tør midte på samme måde, som når du laver almindelige amerikanske pandekager. Det skal gerne være sådan, at du kan vende pandekagerne uden problemer.
  • Steg dem på panden i lidt fedtstof. Jeg laver dem omkring 10-13 cm og vender dem først, når de næsten er “tørre” på overfladen.
  • Stak pandekagerne op og servér dem med lidt skyr og bærkompot på toppen og hæld godt med ahornsirup over. Uhm, bon appetit!
Keyword græskar pandekager, opskrift amerikanske pandekager, opskrift fluffy pandekager, opskrift morgenmad pandekager

Prøv opskriften og lad mig høre, hvad du synes

Jeg elsker virkelig de pandekager her. De er luftige, svampede, mættende og fulde af gode ting, så selvom de har en sød smag går de absolut an som morgen herhjemme.

Er du mon pandekage-elsker ligesom jeg? Det er sjovt som vafler og pandekager kan snyde mig til at føle selvforkælelse ved måltidet, uanset hvor mange grøntsager, der er skjult i opskriften. At jeg samtidig kan få flere sunde ting i maven på mine børn, fordi jeg laver det som pandekager eller vafler, se det er jo bare en ekstra bonus, hvis du spørger mig.

Hvis du prøver at lave de her basser, så husk at tagge mig på Instagram, @dortebak.dk. Jeg bliver simpelthen så inspireret og motiveret af at følge med derude. God weekend til dig, klem fra Dorte

Indlæg oprettet 284

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen