Her får du en mega lækker opskrift på søde juleboller med remonce af æble og dadler i midten. Hvis du kan lide snaskede kanelsnegle, ja så vil du også elske de her juleboller.
Kære du, i dag er der sødt og remonce-fyldt bagværk på agendaen. Jeg har gået et stykke tid med ideen om de her juleboller, og da jeg så bagte dem i går, mens en veninde var på besøg, fik jeg blåstemplet dem. De er virkelig gode; veninden spiste 3!
Men hvad er egentlig en julebolle? Først var jeg omkring tanken om tørrede tranebær, pistacier og sukket, men i sidste ende gik jeg en helt anden vej. En vej, som jeg selv værdsætter meget mere, og som jeg tænker I andre også vil elske. Forestil dig den blødeste, klassiske fødselsdagsbolle og forestil dig så en midte af æble-remonce, som smelter i munden. Hvis du kan se det for dig, så har du allerede skrevet indkøbssedlen for at kunne gå igang – her kommer opskriften i hvert fald.
Prøv også at lave æblesmør, som er super nemt og virkelig smager dejligt på nybagte boller – også i hverdagen
Som du måske aner laves julebollerne på samme måde, som du ville lave klassiske fastelavnsboller med creme i. Fyldet er bare skiftet ud med noget, der føles mere julet – både mand og børn har smæsket sig i de remonce-fyldte juleboller i går aftes, og jeg selv har simpelthen forkælet mig selv med én til morgenmad – fy!
Juleboller med remonce af æble, dadler og mandler
Ingredienser
Bolledej
- 150 gram smør
- 3 dl mælk
- 20 gram rørsukker
- 1/2 tsk flagesalt
- 1/4 tsk kardemomme
- 50 gram økologisk gær
- 400 gram mel
- 50 gram mandelmel
Remoncefyld
- 2 stk æbler med skrald
- 50 gram smør stuetemperatur
- 1 spsk rørsukker
- 1 spsk kokossukker
- 5 stk dadler medjool
- 1/2 tsk kanel
- 40 gram mandelmel
Til pensling
- lidt æggehvide
- lidt rørsukker
- 15 stk mandler, hakket fint
Sådan gør du
Lav din bolledej
- Start med at smelte dit smør og bland det sammen med mælk, salt, kardemomme og sukker.
- Opløs nu gæret heri
- Når gæren er helt opløst tilsættes mandelmel og halvdelen af hvedemelet, som røres grundigt sammen med en grydeske.
- Tilsæt nu resten af hvedemelet og rør dejen jævn og blank før den stilles til hævning i ca. 20 minutter.
Lav remonce med æbler
- I en foodprocessor blendes alle remonce-ingredienserne til en fed smørkonsistens med rustikke bidder af æble i
Fold bollerne og bag dem
- Efter hævning tages dejen ud på et melet bord. Slå den sammen og ælt den grundigt ved at trække den fra hinanden og folde den sammen igen. Du skal arbejde den elastisk og gøre den blank før den er klar
- Udskær dejen i 12 lige store stykker. Brug håndfladen til at flade en bolle ud og læg så en spsk remonce på midten. Fold siderne op og knib dem sammen, så der bliver lukket helt af
- Stil bollerne til hævning i 20 min
- Tænd varmluftsovnen på 200 grader (alm ovn 225 grader) og pensl bollerne med æggehvide. Drys med sukker og hakkede mandler og bag dem 12-15 minutter til de er gyldne.
Skal vi aftale, at du lige afprøver den her opskrift og så giver mig en feedback? Uanset om du gør eller ej, så ønsker jeg dig en glæde julebagning og god tirsdag ♥
Kære Dorte
Jeg har netop bagt dine juleboller. Hvor er de gode?
Jeg er ellers ikke den helt store bager, men du inspirerede mig☺️
Tak for dine mange opskrifter☺️??
Mange julehilsner
Inge
Kære Inge.
Aj, hvor gør du mig glad, dejligt de vakte glæde hos jer – rigtig glædelig jul og en tak for at du tager dig tid til at skrive til mig. Det giver lige en ekstra glæde ved at dele. Kærlig hilsen Dorte