Glædelig mandag, cirka halvvejs gennem en sikkert travl julemåned? I dag skal du møde en pige, som jeg hepper heftigt på. Og hun deler samtidig en opskrift på super lækker jule raw brownie med os – og hun er dygtig, så jeg er sikker på, det er super lækkert at hygge med.
Hvis ikke du allerede følger Alberte på Instagram, så kig forbi og lad dig inspirere af hendes super smukke og appetitlige billeder af sund og nærende mad. Alberte er særlig. Hun har en inderlig kamp, som kæmpes dagligt – hun kæmper mod sig selv, men alt tyder på, at hun vinder kampen i denne omgang. Det hepper jeg i hvert fald på, fordi hun gør sig umage og fortjener livet. Alberte har kæmpet med anoreksi i rigtig mange år, og hun har valgt den plantebaserede kost til at vende tilbage til livet og madglæden. Og det ser ud som om, det virker for hende, fordi hun er sundere nu end da jeg mødte hende første gang for et års tid siden. Om du kan bruge hendes historie til noget eller ej, så er der alligevel god grund til at følge med, fordi hun deler som sagt inspirerende mad og madglæde og for ganske nyligt lancerede hun endda sin egen blog med vegansk livsstil.
Foto: Morten Fjord Stengaard
Albertes jul
Dorte spørger: Er der noget særligt du gør eller tænker om julen?
Alberte svarer: Jeg har et meget blandet forhold til julen. Den har mange år været svær, enten med indlæggelser efter mad, samt familieforhold og skilte forældre. Efter jeg er nået dertil hvor jeg er nu, værdsætter jeg de små ting, julestjernen i vinduet, roen, nærværet og ville ønske, vi som familie var bedre til at have fokus på NETOP det – at være sammen og taknemmeligheden deri. For mig er gaver eller selve dagen ikke særlig, men budskabet i at rumme hinanden og være samlet.
Dorte spørger: Hvad gør julen god for dig?
Alberte svarer: Mit ønske er nærværet, sammen som familie. Jeg ville faktisk helst undvære al den stress over gaver og mad og i stedet nyde en aften SAMMEN. Ofte går der så meget tid med alt mulig andet, så vi glemmer nuet. Når man har oplevet kontrasten forstår man meget bedre at værdsætte de små ting og netop dem, som er vigtige i min jul. Jeg synes dog også, at det er hyggeligt at bage småkager, spille spil, hygge, se julefilm osv.
Tjek lige Albertes opskrift på veganske brunkager
Dem har jeg på min bucket list, så jeg håber at nå dem inden jul
Jule raw brownie
Ingredienser
- 120 gram figner
- 80 gram dadler uden sten
- 45 gram græskarkerner eller anden nød
- 40 gram kakaopulver
- 1-2 spsk nøddesmør gerne mandel eller hasselnøddesmør
- 40 gram kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- ½ stk appelsin saft + skal
- nip salt
- 30 gram pistacienødder
- 25 gram puffet quinoa
- 40 gram tranebær
Topping
- 80 gram mørk chokolade
- Pistacinødder
- Tranebær hakkede
- Flagesalt
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser udtagen pistacinødder, tranebær og puffet quinoa i foodprocessor.
- Kom i skål – massen vil være meget blød
- Vend pistacienødder, puffet quinoa samt tranebær i massen
- Form en lille rugbrødform, eller tilsvarende med bagepapir
- Pres massen heri, den klister, men vil stivne perfekt op på køl. Kom evt. lidt vand på fingrene imens du arbejder med massen
- Sæt på køl ca. 1-2 timer
- Smelt chokoladen over vandbad. Fordel over den kolde bund og drys med pistacienødder, tranebær samt lidt flagesalt
- Sær på køl indtil størknet
- Skær i ønskede bidder
De lækre brownies kan sagtens holde sig 1-2 uger på køl, men se nu lige om de får lov at stå så længe.
Jeg håber, du synes det var hyggeligt med en julegæst her på bloggen og jeg håber, du vil tage et kig forbi hendes blog og eller Instagram og give hende et like eller en lille hilsen ♥
Ej så fint et indlæg og fedt med en julegæst, følger også Alberte da jeg synes hun er en kæmpe inspiration i forhold til mit eget liv.
Sig endelig til hvis du skal bruge flere gæster på din blog.
Julehilsner Helena
Ja hun er god til at dele ud på en måde, der må give inspiration og motivation til mange – ikke mindst pårørende. Dejligt du nød det og jeg ønsker dig en fantastisk jul også – kh Dorte