Her får du en opskrift på rygende varm og mega mega lækker risotto, som er fyldt med porrer og gulerod. Det er min foretrukne frokost-spise og jeg laver dem i forskellige smagsvarianter, men i dag er det altså lige denne, du får opskriften på. Jeg håber, du vil kunne lide den.
En ting, jeg først har lært at spise som voksen, det er risotto. Som barn var jeg super kræsen, især på konsistenser, så alt blødt og grød-agtigt, det rørte jeg ikke med så meget som en tungespids. Jeg er kommet efter det siden – jeg elsker grød og jeg elsker især risotto. Jeg vil gå så langt at sige, at jeg ofte decideret craver risotto – måske du har det på samme måde? Måske du først nu skal til at prøve det af?
I denne opskrift bruger jeg ikke ret mange smagsgivere. Det er fordi porrerne tilfører en naturlig sødme til retten, hvor parmesanen tilfører salt og balsamico giver syre. Det er vitterlig en simpel ret at lave og man kan sagtens bytte grøntsagerne ud med eksempelvis knoldselleri eller svampe, som tilfældigvis er en anden af mine favoritter. Sig endelig til, hvis du får afprøvet den her!
Risotto opskrift med porre og gulerod
Ingredienser
- 1 spsk olivenoile
- 20 gram smør
- 1 fed hvidløg
- 1/2 porre eller 1 lille
- 1 stor gulerod eller 2 små
- 1,5 dl risottoris
- 5-6 dl vand
- 1 dl hvidvin
- 1 tsk flagesalt
- 1 dl parmesan revet
- 1 spsk balsamico
Sådan gør du
- Skyl din porre og snit den i fine strimler
- Skræl guleroden og skær den i små tern
- Pres hvidløg ud i olie på en medium varm pande
- Tilsæt grøntsagerne til panden sammen med smør og rør stille rundt i det, til det bliver blødt lidt op uden at tage farve
- Tilsæt risottoris til panden sammen med 1 dl vand. Rør hele tiden og hold øje med, når væsken reducerer
- Straks væden er reduceret fra panden (ikke helt, der skal hele tiden være lidt, så det ikke brænder på), tilsættes vinen. Nu gentager du som ovenfor med at røre og fordele til vinen er reduceret.
- Tilsæt nu lidt mere vand sammen med lidt salt. Bliv ved på denne måde med at tilsætte og reducere til risene begynder at blive bløde, men stadig har bid.
- Når konsistensen er ved at være der tilsættes balsamico og parmesan, hvorefter det hele vendes en sidste gang.
- Sluk for blusset og servér din varme risotto med lidt frisk-snittede porrer på toppen og lidt parmesan
Jeg tror faktisk, jeg vil smutte i køkkenet og lave mig en mere nu. Den her var jo fra i går, men nu, hvor jeg sidder og skriver om det, kan jeg godt mærke, at det er jeg nødt til. Det er vel kun fair?!
Pas på dig deruden, uanset om du er i karantæne eller er blandt dem, som knokler for at skabe sundhed og tryghed i vores land lige nu ♥