Jeg har altid frygtet at kaste mig ud i at lave donuts, men med denne simple opskrift på donuts kugler lavet på bare 4 ingredienser, så blev opgaven pludselig overskuelig.
Det er lidt som om at tiden lige nu bare kalder på flere af de usunde projekter, kender du det? Det er bare en god humørspreder at gå i køkkenet, og når vi går op og ned ad hinanden non stop, så skal vi have lov til at lege lidt – ikke bare lave sund mad hele tiden, vel?! Er du uenig, så kan du jo altid springe tilbage i tiden og prøve kræfter med disse 3 sunde påskeæg, som jeg delte sidste år.
Selve dejen til de små donuts kugler her er virkelig simpel og smager i virkeligheden ikke af meget, men lige præcis derfor giver det også mening med glasur, sukker og sirup, som netop gør kuglerne lækre at se på og at spise. Vigtigst af alt, så er det en rigtig begyndervenlig opskrift til at komme igang med de ærefrygtindgydende donuts, som man hen ad vejen så kan mestre med flere smagsnuancer. Man skal starte et sted jo, og tøserne var i hvert fald ret begejstrede for de appetitvækkende små hapsede her.
Opskrift på små donuts kugler
Ingredienser
- 25 gram gær
- 250 gram hvedemel
- 2 dl mælk
- 1 spsk rørsukker
- 250 ml rapsolie
Sådan gør du
- Varm mælken op til den er lunken uden at være varm
- opløs gær og sukker heri og lad det stå 5 minutter
- Med en gaffel blandes melet i og når dejen begynder at samle sig skiftes til en dejskraber
- Når alt mel er blandet i dejen, vil den nu være ret våd og løs. Hvis den virker fast, så tilsæt 1 spsk vand eller mælk
- Stil dejen til hævning i 2 timer med film over
- Varm rapsolien på komfuret og pas på ikke at komme for tæt på den. Den bliver ekstremt varm og det frarådes at lade børn være med til stegningen.
- Smør en sprøjtepose med olie på indersiden
- Rør den hævede dej sammen med en dejskraber og flyt dejen over i posen
- I den varme olie klippes nu små dejstykker som trykkes forsigtigt ud. Dyb evt saksen i lidt olie, hvis den klistrer til dejen. Der skal klippes dejstykker på ca 1,5 x 1,5 cm
- I olien steger du kuglerne 8 ad gangen, mens du med en hul-ske forsigtig vender dem i olien. Når de er hævet op og har fået en flot gylden farve tages de fra olien over på et stykke papir, hvor de kan afkøle
Jeg lavede 3 forskellige serveringer af de lækre donut kugler. 1/3 af dem vendte jeg i ahornsirup, 1/3 blev drysset med flormelis efter de var helt afkølede og 1/3 fik lyserød glasur og lidt krymmel også efter afkøling.
Kunne du mon finde på at kaste dig ud i sådan et projekt her eller synes du, det lyder skræmmende? ♥