For et par dage siden viste jeg den her ret frem på Instagram, og I var flere, som virkede interesserede i en opskrift. Den skal I få, så her er en opskrift på en spicy og cremet nudelret med masser af asiatisk stemning samt sprøde grøntsager.
Jeg elsker mad med mange grøntsager og ikke mindst elsker jeg at lege med inspiration fra det asiatiske køkken. Jeg er slet ikke skarp i at adskille præcis hvilke asiatiske egne, som de forskellige traditioner kommer fra. Omvendt går jeg heller ikke op i det, så længe maden bliver god og gør os glade. Denne ret levede til fulde op til kriterierne!
Sørg for masser af grøntsager og nemme arbejdsgange
Denne nudelret, som laves med risnudler og sprøde, friske grøntsager, laves rimelig hurtigt, da kogetiden ikke er så lang på nudlerne. Retten har en spicy kant, som varmer dejligt og en cremet sauce, som gør helheden til en forkælende og varm affære. Jeg elsker faktisk comfort food, og føler denne ret passer godt ind i den kategori.
Du kan bruge en spiralizer (jeg har denne MED grøntsagsholder fra GEFU*) til at lave squashnudler, men de kan også sagtens laves ved at skrælle en squash med en kartoffelskræller. Og igen, så kan du blot vælge at skære alle grøntsagernejulienne, som det hedder, når de snittes helt tyndt i strimler.
Retten er i øvrigt vegansk, så edamamebønnerne udgør proteinkilden. Hvis du foretrækker lidt kød, kan du tilføje lidt kylling, som er marineret i lidt hvidløg og olie en halv time og efterfølgende blevet stegt på panden.
Spicy og cremet nudelret med sprøde grøntsager
Ingredienser
Sauce
- 2 spsk tahin
- 2 spsk sesamolie
- 1,5-2 tsk stærk chilisauce
- 1/2 spsk tamari eller soja
- 1/2 spsk ahornsirup
- 1/2 stk citron saft og skal
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk vand
Øvrige ingredienser
- 1/2 pk risnudler
- 1/2 stk squash
- 1 dl edamamebønner optøede
- 1 dl rød peberfrugt i tynde strimler
- 1 spsk sesamfrø
Sådan gør du
Sauce
- I en stor serveringsskål blandes tahin med olie, chilisauce, sirup og tamari
- Riv skallen fra den halve citron og pres saften i skålen
- Pres hvidløg i skålen og tilføj vand
- Rør saucen grundigt med et piskeris og stil den til side, mens du klargør resten af retten
Sådan laver du retten færdig
- Optø edamamebønnerne
- Lav squashnudler med en spiralizor eller ved blot at skrælle den med en kartoffelskræller
- Snit de øvrige grøntsager i mundrette bidder eller tynde stave.
- Bring vand til kogepunktet i en gryde og kog risnudlerne møre, som anvist på pakken
- 1 minut før nudlerne er færdige tilsættes squashnudlerne til gryden, så de får 1 minut i det kogende vand.
- Dræn vandet fra nudler og squash som straks blandes i skålen med sauce sammen med de snittede grøntsager og optøede edamamebønner
- Med en tang vendes det hele grundigt rundt i saucen og pyntes til sidst med sesamfrø. Server retten straks, så den kan nydes lun
Du kan altid udskifte til de grøntsager, som du har lyst til eller har på lager. Kinaradisser, sukkerærter og grønne bønner vil helt bestemt gå rigtig godt også, men helt simple gulerødder skal man heller ikke undervurdere.
Jeg håber, du har lyst til at prøve opskriften her af, og husk i så fald at give mig en melding om, hvordan det gik hos dig? ♥