En opskrift på små mind hapsere med god fibre, som går rent ind herhjemme. Man kunne fristes til at sige, at de er en grov udgave af en After Eight, selvom der jo ikke er noget flydende i midten. De smager altså virkelig godt og må vist godt betegnes som sund slik?!
På vores tur rundt i Faaborg i sommerferien, kom vi forbi en hyggelig lille cafe, som blandt andet solgte nogle super lækre hapsere med mint-smag. De var simpelthen så søde derinde at de fortalte mig om ingredienserne, så nu hvor vi er kommet hjem, skulle vi bare prøve at lave nogle i samme stil.
Tag foodprocessoren i brug, så er du hurtigt i mål med opgaven.
Hvad indeholder de små mint hapsere?
En enkelt bid indeholder ca. 110 kcal (100 kcal, hvis du bruger mørk chokolade fra Easis*). Vær derfor klar over, at du ikke bare skal grovæde af dem, selvom de indeholder gode sager – især hvis du er opmærksom på din vægt eller ligefrem prøver at smide nogle kilo. Det som hapserne kan, det er at de simpelthen mætter og tilfredsstiller mere end 2 vingummier gør og derfor kan det betale sig at have dem i nærheden, når fredagsslikskålen skal på bordet.
Du kan vælge at bruge præcis den slags mørk chokolade, som du foretrækker, men jeg vil anbefale en der ligger omkring 60-70% kakao-indhold. Det kunne eksempelvis være en vegansk chokolade som denne*, men du kunne også vælge en sukkerfri variant fra Easis*
Jeg bruger pebermynteekstrakt* i opskriften
Sunde mint hapsere med kikærter
Ingredienser
- 1,5 dl kikærtemel
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl mandelmel
- 1 spsk kokosolie smeltet
- 1 spsk nøddesmør jeg bruger mandelsmør
- 3/4 tsk pebermynteekstrakt
- 1 knsp salt
- 1 spsk ahornsirup
- 6 stk medjool dadler store
- 2 spsk vand
- 150 gram mørk chokolade fra Easis
Sådan gør du
- Start med at blende havregrynene til en grov mel
- Bland nu alle øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend til en gruset og jævn konsistens
- Tag et firkantet fad og læg bagepapir i før smulderet fordeles og flades ud med bagsiden af en ske. Stil det på køl i 15-20 minutter.
- Skær halvdelen af chokoladen i små stykker og smelt dem til en flydende konsistens
- Tag fadet ud fra køl og bunden ud af fadet. Pensl hele bunden med et tyndt lag chokolade og stil på køl igen 15-20 minutter eller til chokoladen har sat sig
- Tag den ud fra køl igen, når chokoladen er størknet og vend bunden i vejret
- Pensl nu hele undersiden op (smelt evt lidt mere chokolade, hvis du mangler eller hvis den er blevet for kold). Sæt på køl igen
- Nu kan du skære 24 lige store bider ud og evt dyppe kanterne i chokolade, så du sikrer, at hapserne ikke bliver tørre.
Jeg spiser dem ikke dagligt, men snupper gerne en eller to i stedet for at gå ombord i slikskålen. Det kan også været en god bid på det tidspunkt, hvor man normalt ville have taget et stykke mørk chokolade. Hapseren her giver en lidt anden tilfredsstillelse og indeholder jo samtidig nogle gode fibre til mavsen.
Jeg er spændt på om der er nogle af jer, som skal prøve opskriften her? Lad mig endelig høre, hvad I synes om dem, når I får dem smagt – lidt nysgerrig er man vel, he he ♥