Opskrift på fiberrige morgenmads cookies, som altså er geniale at have i en kagedåse til de travle morgener, hvor man lige skal have noget med på vej ud af døren. Opskriften er plantebaseret og dermed fuld af fedtstoffer og fibre, som kroppen elsker at få en masse af.
Tidligere på året introducerede jeg morgenmadsmuffins for jer, så hvorfor ikke også lave morgenmads cookies? Nu var i jo så vilde med de andre, og vi tåler vel lidt variation i både smage og teksturer.
Disse cookies er fulde af fibre, gode olier og de mætter mere end du måske lige forestiller dig. En enkelt koster lige omkring 145 kcal, så du kan nemt snuppe den med på farten sammen med et stykke frugt eller gnavegrønt, eller med en cappuccino til.
Faktisk er opskriften her endnu en plantebaseret opskrift, dog kræver det selvfølgelig at du bruger en vegansk chokolade også, men det er naturligvis kun hvis du decideret går op i den slags. Jeg selv går op i at få gode fedtstoffer og jeg prøver at indføre variation i typerne af fibre jeg indtager henover en uge, sådan at jeg forkæler min fordøjelse bedst muligt. Derfor finder du eksempelvis hampefrømel, som rummer essentielle fedtsyrer i det ideelle forhold for menneskekroppen, men også essentielle aminosyrer og kostfibre. Læs mere om de gode egenskaber ved at bruge hampefrø på helsenyt.
Jeg serverer i øvrigt på en fin lille Grand Cru Sense tallerken fra Rosendahl* med en stofserviet, som i virkeligheden er en økologisk vaskeklud fra Saga Copenhagen*
fiberrige morgenmad cookies
Ingredienser
- 3 stk medjooldadler eller 6 små dadler
- 1 dl varmt vand
- 1/2 dl smagsneutral olie eksempelvis solsikkeolie
- 1 dl kokosmel
- 1 dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl hørfrø som mel
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk kokossukker
- 20 gram mørk chokolade
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Blend olie, varmt vand og dadler til en fed smør. Husk at fjerne sten fra dadlerne, hvis de ikke er stenfri
- I en skål blandes alle tørre ingredienser med en gaffel
- Hæld “smørret” over i skålen og brug gaflen til at samle dejen med
- Hak chokoladen i små stykker og rør det i dejen
- Lav 9 lige store portioner og form kugler, som presses lidt mere flade og lægges på en bageplade med bagepapir
- Bag dine cookies midt i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 15 minutter eller til de har en flot gylden farve
Jeg har endnu en portion af de her på to do’en i næste uge, fordi de røg hurtigt. Du kan eksperimentere med at lave dem uden chokolade og måske i stedet smide saltede peanuts i, eller simpelthen tilføje en skefuld ahornsirup i stedet for. det vil give dem lidt ekstra sødme trods alt.
Husk at del med mig, hvordan mine opskrifter fungerer for dig. Jeg bliver drøn glad for at at høre fra dig – rigtig god dag ♥