En morgenmad, der står klar til dig, når du står op og som er både hurtig og nem at lave. Her får du en opskrift på en lækker overnight grød, som består af en masse bær, chia og skyr – lige til at kaste sig over fra morgenstunden eller at tage med sig på farten.
Elsker du en frisk og sød morgenmad eller snack, som er nem at lave, så er denne overnight grød lige sagen. Den her er en absolut favorit for mig i øjeblikket, hvor jeg næsten dagligt indtager sådan en portion her enten som morgenmad eller som eftermiddagsmad, hvis frokosten var meget let.
En portion rummer ca 290 kcal og mætter ganske godt, fordi både chia og skyr er højt på protein-indholdet, og så smager den sødt og sommerligt med de mange bær blandet i.
Om ingredienserne i denne overnight grød
Jordbær er stopfulde af C-vitamin og de tilfører en naturlig sødme og friskhed sammen med hindbær.
Jeg bruger både naturel skyr og den med jordbær og lime smag fra Stay Strong. Begge dele er virkelig godt og protein-fyldigt.
Chiafrø er en super god proteinkilde også og når de trækker i godt med væske, så svulmer de op i bliver gele-agtige. Nogle er slet ikke til den konsistens, men når chiagrøden vendes i skyr inden servering, så bliver konsistensen straks en anden og mindre gelé-agtig. Giv den lige en chance, selv hvis du sidder med skepsis!
Jeg bruger Easis Classic crunch granola i hverdagene, og jeg synes den smager virkelig godt. Hele familien nyder den faktisk, men hvis du foretrækker en anden granola eller bare lidt græskarkerner, solsikkekerner eller andet, så gør det. Kcal-indholden ændrer sig selvfølgelig en smule, så hvis du tæller bør du lige have det in mente
Overnight grød med skyr og chia
Ingredienser
- 60 gram jordbær friske eller frosne
- 30 gram hindbær friske eller frosne
- 15 gram chiafrø
- 100 gram ris- og mandeldrik
- 70 gram skyr
- 15 gram Classic Crunch granola Easis
Sådan gør du
Dagen før
- I microbølgeovn eller en lille kasserolle varmes bær op blot længe nok til at de kan moses rustikt ud med en gaffel
- Flyt de mosede bær over i den beholder, som du vil bruge og tilsæt ris- og mandeldrik samt chiafrø
- Rør grundigt og gentag efter 5 minutter før dit glas sætttes på køl til næste dag (eller minimum 20 minutter)
Næste morgen
- Tag din jordbær chiagrød ud fra køl og bland den grundigt med en ske
- Tilsæt skyr, som med skeen vendes rustikt i grøden
- Drys med granola på toppen og nyd din morgenmad
I forhold til praktik, så behøver du ikke lave din overnight grød i et glas, som jeg gør, og hvis du eksempelvis vil have det med på farten, så kan du også lave den direkte i en plastikbøtte med et læk-frit låg.
Tip! Gem tomme syltetøjsglas som er perfekte til at lave madpakkesalater og chiagrød til madpakken
Rigtig god fornøjelse og husk at du gør mig skide glad, når du viser mig på Instagram, at du bruger mine opskrifter, produkter og tips ♥