One pot pasta med bacon, squash og tomat

Opskrift på nem one pot pasta – en pastaret med bacon, squash og tomat, som næsten ikke efterlader oprydning og opvask til dig. What’s not to like?

Den her pastaret er simpelthen så nem at lave og kræver virkelig ikke meget forberedelse. Smagen er dyb og lækker og bliver der noget til overs, så kan det nemt varmes op dagen efter også. Jeg håber, du vil prøve den af og endnu mere at du vil nyde den … måske den ryger direkte ind på listen over hofretter til din travle hverdag?

Hvad er en One Pot Pasta?

En one pot pasta er en ret, der laves i én og samme gryde fra begyndelse til servering. Genialt til hverdage og sikrer samtidig at du får en fuld smagsoplevelse, fordi alle smagene bliver til i samme gryde og dermed ikke går til spilde.

One pot pastaret med tomat, bacon og squash

Ret aftensmad, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 pakke pakke bacon eventuelt røget
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 175 gram squash
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 3 dl tomatsauce Passata di pomodoro – kan også blot være blendet flåede tomater
  • 700 ml vand
  • 250 gram penne pasta
  • 50 gram revet parmesan
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Snit løg i mindre tern og snit også hvidløg i helt små tern
  • Halvdelen af squashen rives på den grove side af et rivejern, mens den anden halvdel skæres i rustikke tern, som lægges til side
  • I en mellemstor gryde steges bacon og olivenolie til det får lidt sprød stegeskorpe
  • Når du er glad for baconets stegeskorpe tilsættes løg, hvidløg og squash sammen med tomatkoncentrat.
  • Rør i gryden i et lille minuts tid og tilsæt så ca 1/2 dl vand, som røres rundt for at lade det opløse den mørke farve fra bunden af gryden
  • Herefter tilsættes resten af vandet sammen med den tørrede penne pasta og den purerede tomat passata. Tilsæt også lidt salt og peber efter smag.
  • Læg låg på og lad retten simre ved medium varme. Kig til den og rør rundt i ny og næ.
  • Riv næsten al parmesanen på den fine side af et rivejern og gem det sidste til at drysse over retten ved servering
  • Når væsken er kogt væk og pastaen er al dente hældes revet parmesan i, som vendes blidt rundt i retten sammen med de rustikke squashtern
  • (tilsæt evt lidt ekstra vand, hvis pastaen ikke er klar, når væsken har aftaget)
Keyword nem pastaret, one pot pasta, opskrift one pot pasta

Jeg håber, du har lyst til at prøve den her opskrift af og eventuelt endda lade mig vide, hvad du synes om den. Det er jo nemt at smide andre grøntsager i gryden, så hvis ikke det lige skal være squash, så prøv med porre, aubergine eller broccoli

Indlæg oprettet 284

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen