Skal du servere appetizers for dine gæster, så er disse simpelthen vidunderlige med pære, mørk chokolade, sprød seranoskinke og andre skønne smage.
Vi skal skåle nytåret ind med et par venner, når vi mødes ved middagstid på lørdag, og jeg vil rigtig gerne servere noget, som er lidt anderledes end de sædvanlige (men i øvrigt meget lækre) blinis med stenbidderrogn. Derfor kiggede jeg mig lidt om på Pinterest for at finde inspiration og jeg fandt flere udgaver i stil med disse, dog typisk lavet på æble og kylling, hvor jeg gerne ville nogle andre smagskombinationer. Med et par ideer i tankerne gik jeg på indkøbstur og fiskede pære, ricotta, mynte, serano og meget mere godt i kurven. Det blev til disse små appetizers, som vi har testet i dag – og godkendt!
Appetizers med Serano, chokolade og pære
Ingredienser
- 2 stk pærer
- 1 pk Ricotta
- 2 tern mørk chokolade 85%
- 10 stk valnødder
- 1 pk seranoskinke
- lidt akaciehonning
- lidt friske mynteblade
- 2 spsk granatæblekerner
Sådan gør du
- Tænd ovnen ved 150ºC og læg seranostykkerne på et stykke bagepapir. Bag skinken midt i ovnen til den er helt sprød, hvorefter den knuses op i helt små bidder, som lægges klar i en skål
- Hak valnødder og chokolade til små rustikke bidder og læg dem klar i en skål
- Skær tynde skiver af dine pærer – de skal skæres, så de er cirka 2-3 mm tykke. Læg dem op på et skærebræt
- Bryd den sprøde serrano op i små skaller og læg lidt på hver skive pære, som dækkes med ricotta
- Pynt nu ricotta’en med mere serano, valnødder og chokolade
- Tilføj lidt honning i striber på tværs af din hapser og pynt med et lille bitte mynteblad og et par granatæblekerner
- Anret dine appetizers på et rustikt fad, en flot tallerken eller lignende.
OBS! Du skal lave dine appetizers samme dag, som de skal serveres, men alle elementer bortset fra pærerne kan foreberedes dagen inden. Anret dem 1-2 timer før dine gæster kommer og stil dem køligt indtil servering
Bon appetit, klem fra Dorte ♥