Her får du en opskrift på en forfriskende myntesirup – en opskrift, som nemt kan konverteres til andre smagsvarianter, men denne er god til alt lige fra desserter, læskedrikke og Mojitos.
En af mine to do’s i maj er at lave en myntesirup, og nu sætter jeg lige et smagfuldt flueben ved den opgave. Jeg har aldrig rigtig dyrket det med sirupper, men jeg synes oftere og oftere, at jeg mangler en sirup til at tilføre smag i mine desserter, smoothies og drinks. Der er nu noget hyggeligt over de hjemmelavede sager i patentlågsglas – det giver lige det der ekstra til oplevelsen, når man er født æstetiker, og hvis du er til det også, så skal du altså prøve kræfter med min opskrift.
Det er nemt at lave denne sirup og du kan nemt fjerne mynte og erstatte med noget andet, f.eks. rabarber. Jeg har spekuleret på om solbær og lidt lakrids kunne blive til en god sirup også, men det har jeg endnu til gode at prøve af.
Prøv også at lave denne lækre jordbærsirup, som er perfekt til grød, pandekager og milkshakes
Opskrift på forfriskende myntesirup
Ingredienser
- 250 gram rørsukker
- 2 dl vand
- 1 bundt friske mynteblade
Sådan gør du
- Myntebladene rives af stænglerne og lægges i en kasserolle med vand og sukker. Bring det til kogepunktet, og lad det derefter simre til massen tykner. Det er vigtigt, at du bliver ved gryden og rører regelmæssigt. Når du slukker for blusset, må siruppen gerne føles lidt tyndere end du egentlig forestiller dig som resultatet, da den tykner lidt op under afkøling også. Si den færdige sirup for at få bladene sorteret fra, og lad den så stå til langsom nedkøling.
Her har jeg blandet en læskende saft med 2 tsk. sirup, 4 isterninger og vand. En skive citron havde ikke været dårligt, ligesom danskvand i stedet for postevand tilfører noget ekstra til drikken. Siruppen er god til rigtig mange ting, men jeg vil især anbefale den til:
- Hverdagsvenlige alkoholfri Mojitos
- Hæld med sirlig hånd lidt myntesirup over toppen af denne Pavlova med mascarpone og friske bær eller på den glutenfri mandelkage, der ligner en Christianshavnertærte
- Brug den til den allerbedste jordbærmilkshake
- Den er fremragende at vende i lette salater til blandt andet fisk
- På amerikanske pandekager
- Som topping på din morgengrød
Kunne du lide opskriften og bliver du glad for at lave den, så del gerne resultatet med mig ved at tagge mig på Instagram (@dortebak.dk). Kærligst Dorte ♥