En lækker hjemmelavet iskaffe er bestemt ikke svær at lave, men ofte får jeg alligevel spørgsmål til den, når jeg i ny og næ flasker den på Instagram. I dag får du derfor en opskrift på hjemmelavet mørk sirup og iskaffe.
Det lyder måske lidt afskrækkende selv at skulle lave en sirup, men det skal du ikke være så bange for. Du kan bortset fra det sagtens erstatte med ahornsirup (ca 1 spsk per servering), så frygt ikke – den gode iskaffe er absolut opnåelig!
Vil du se mig lave sirup og iskaffe, ikke mindst høre hvilke espresso-kapsler jeg foretrækker, så se denne video på Youtube, hvor jeg gennemgår det hele
Opskrift på iskaffe med hjemmelavet mørk sirup
Ingredienser
Mørk sirup
- 1/2 dl brun farin
- 3/4 dl vand
- 1 tsk vanillepasta kan erstattes af 1/2 tsk vanillesukker
Iskaffe
- 4 kapsler nespressokaffe
- 2 dl mælk jeg bruger iKaffe fra Oatly
Sådan gør du
Mørk sirup
- Varm en pande op og tilføj ingredienserne ved medium varme under omrøring.
- Brug en palet til at røre med, så du kan mase den fladt engang imellem for at mærke, når sukkeret er opløst
- Bliv ved med at røre til der ikke er mere knas på panden og skru så op og giv din sirup et hurtigt opkog før du slukker igen
- Hæld din sirup i 2 kopper og lad det køle af før du laver din iskaffe
Lav iskaffen
- I 2 glas fordele siruppen i 2 lige store portioner
- Bryg et dobbelt shot espresso som blandes med din sirup
- Smid 4-5 isterniner i dit glas og hæld din mælk over stille og roligt, så der former sig flotte mønstre i glasset
Du kan sagtens gemme din sirup på køl i op til en uge – hæld den blot i et lille glas med låg, så klarer den sig fint.
Nyd den og lad mig gerne høre om du vælger den nemme løsning eller selv springer ud i at lave sirup? ♥