I får en opskrift på en julet kaffe med alkohol, krydderier og en frisk lille overraskelse, som runder smagen helt perfekt af. En kop, som runder en kold gåtur af hele vinteren, men især her i juletiden.
Du kender helt sikkert til følelsen af at varme drikke føles ekstra gode når man kommer lige ude fra kulden – 1. Juledagens lange gåtur i frost og så ellers ind og få en varm kop i hånden, ikke?! Jeg har længe haft lyst til at lege noget ekstraordinært frem – ikke bare en kop cappuccino eller varm kakao, men lige det der ekstra med en vis skarphed og masser af julefølelse, og forleden blev det så til noget, da en veninde og jeg slog hovederne sammen. Det blev til en eminent kop julekaffe med krydret smag og en sødmefuld varme fra Kahlua.
Opskrift på kaffe med alkohol, appelsin og krydderier
(2 personer)
3 cl. Kahlua x 2
Krydderiblanding (1/4 tsk stødt ingefær + 1/4 tsk malet ceylon kanel + 1/4 stødte nelliker)
2 tynde skiver appelsin skåret på tværs, så mønsteret kan ses
God filterkaffe
Pisket fløde (ikke helt stiv)
Kanelstænger
Tag 1 tsk. krydderiblanding i din kop og hæld Kahlua i. Hæld kaffe op til ca. 1 cm fra kanten af din kop. Bland 2 spsk pisket fløde (ikke for stiv) i kaffen og læg dernæst en skive appelsin i før du pynter med endnu 1 spsk pisket fløde på toppen og river lidt ceylonkanel henover.
Servér den straks enten ude på terrassen, hvor der bindes kranse eller for dine gæster efter en kold vintergåtur.
Jeg brugte lige en stund på at klippe fine grene til en krans eller to. Jeg ved ikke, hvad det er for et træ, vi har i haven, men de krumme grene med røde bær er fine omkring juletid, og sammen med efeusrankerne danner de endda en sød krans. Katten gjorde os i øvrigt selskab med sit farlige jægerlook – det er sjovt, at selvom hun slet ikke er kælen, så er hun bestemt en social lille kat.
Lov mig at du prøver min varme julekaffe en dag, og så husk at holde øje med de grønne kviste som kan laves til kranse – det er trods alt gratis og meget meget smukt. Klem fra Dorte ♥