Jeg har vitterlig en svaghed for alt med karamel og derfor kan det godt svare sig at blive gode venner med et alternativ, det er lidt sundere end den sukkerholdige version. Sundere i den forstand at det ikke er lavet på ren sukker, men ikke dermed underforstået at din tænder vil takke dig og heller ikke i den forstand at du skal tænke på dem som slanke-mad. Hver enkelt Caramel Cup indeholder lige under 200 kcal – så er det sagt
Lidt om ingredienserne
Jeg bruger en proteinpulver med chokoladesmag i mine, men du kan sagtens udskifte til kakaopulver i stedet. Min foretrukne proteinpulver er den fra BodyLab som hedder Whey 100 ultimate chocolate* – den er vildt god og er også den jeg bruger til min all time favorite “Protein chokolade shake”
Hvis du vil gøre dem bare lidt mindre kcal-holdige, så udelad olie og mandler fra opskrift. Erstat olie med en anelse mere vand og tilsæt lidt ekstra havregryn eller måske en smule kikærtemel. Jeg har ikke afprøvet disse erstatninger, så du skal selv prøve dig frem – og jeg synes faktisk bare de her er alle kcal værd. De smager simpelthen bare fantastisk… dadelkaramellem er saltet perfekt, blød og fløjsagtig og bare mums!
Opskrift på sunde Caramel Cups7
Ingredienser
Bunden
- 50 gram rugbrød svarer til 2 endeskiver
- 25 gram havregryn
- 25 gram mandler
- 20 gram chokolade proteinpulver kan erstattes af 1 spsk raw kakao
- 3 stk modne juicy dadler
- 1/2 spsk sesam olie eller kokosolie
- 1 spsk vand
Karamel
- 125 gram modne juicy dadler
- 30 gram mandelsmør
- 1/4 tsk flagesalt
- 1/4 tsk vanillepulver
- 1/2 spsk sesam olie eller kokosolie
- 0,5-1 spsk vand
Sådan gør du
Bunden
- Hak mandlerne til mindre stykker og rist dem 1-2 minutter på en pande
- I en food processor blendes alle ingredienser til bunden så du opnår en "klæbrig grus"
- Fordel dejen til 7 muffinsform og brug fingrene til at mase den sammen til en bund. Brug fingrene til at forme en kant
- Stil dine bunde i fryseren mens du laver din karamel
Karamel
- Blend alle ingredienserne i din food processor, men hold igen med vandet
- Tilføj lidt vand ad gangen, så du lige præcis får løsnet karamellen til at blive tyk og smidig
- Flyt din karamel over i en sprøjtepose
- Tag bundene fra frys op fordel karamellem i de 7 cups. Brug evt bagsiden af en ske til at smøre den på plads og sæt så dine karamel cups tilbage i fryseren
Det er ualmindeligt svært at fotografere de lækre Caramel Cups på en flatterende måde. Det bliver hurtigt lidt brunt i brunt, men tag ikke fejl – de er vanvittigt gode og du er nødt til at love mig at prøve dem af. Lad mig endelig høre hvad du synes, når du har fået dem afprøvet ♥