Jeg er kæmpe tilhænger af nemme løsninger, især angående morgenmåltidet, som jeg er tilbøjelig til at springe over. Jeg har før delt nemme morgenmads-opskrifter med jer her på bloggen, og i dag smider jeg en ny ind i arkivet. Morgenmadsmuffins a la gulerodskage bages uden raffineret sukker, men de er sødet med dadler i stedet og har den velkendte krydrede smag, som passer så godt til gulerodskage.
Jeg smider den enten hurtigt i mikrobølgeovnen, eller også spiser jeg den kold med en klat græsk jugurt eller skyr til. De kan sagtens opbevares i fryseren, så du bare tager en enkelt ud, når det skal være nemt.
I øvrigt kan jeg også finde på at nyde en om aftenen, når den søde tand larmer for meget fra baghovedet.
Jeg håber, du bliver glad for opskriften – kig eventuelt forbi morgenmadskategorien for at finde mere inspiration til dine morgener.
Morgenmadsmuffins a la gulerodskage
Ingredienser
- 50 gram juicy dadler
- 1/4 dl vand
- 1/4 dl mælk
- 2 stk æg
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk agave sirup
- knsp salt
- 1/2 spsk bagepulver
- 100 gram mel
- 250 gram revet gulerod
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft (200 grader alm ovn)
- Fjern sten fra dadler og blend dem med mælk og vand
- Pisk æg og dadelmælk grundigt sammen
- Tilsæt salt, sirup og krydderier og frisk grundigt
- Tilsæt mel og bagepulver og pisk grundigt
- Med en ske vendes gulerod i dejen. Tilsæt evt en sjat vand, hvis dejen er for fast. Den skal minde om en blød havregrød
- Fyld 6 smurte muffinsform med høj kant og bag dine muffins i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-25 minutter