Cremet blomkålssuppe med crunch

Fredagshyggen bestod af en blomkålssuppe med spicy tilbehør. I får min opskrift på den budgetvenlige og smagfulde efterårsret.

En vaskeægte favoritspise om efteråret for de fleste være supper. Suppe er bare så trygt og rart, og ofte med en smagsfornemmelse af “har været længe undervejs”, som efterlader én med følelsen af selvforkælelse.

Blomkålssuppe er faktisk ikke én af de retter, jeg har dyrket mest, men jeg fik allerede i sommers lysten til at fremtrylle en af slagsen. Det blev i går, og jeg må tilstå at være svært tilfreds med resultatet. Ekstra skønt er i øvrigt, at det et super billigt at fyre op under blomkålene, som mætter, smager og er sunde

En lille note til opskriften før du går igang: Jeg er ret gavmild med salten, da jeg synes den søde kål har godt af lidt modspil. Det er selvfølgelige en smagssag, og hvis du samtidig vælger at supplere toppingen med sprødstegte bacontern, så kan det være, at saltbalancen indfinder sig alligevel.

Cremet blomkålssuppe med sesam-topping

Ret aftensmad, frokost
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

Suppe

  • 1 stort blomkålshoved
  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 stk løg
  • 25 gram smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 l cremefine 15%
  • 1 l vand
  • 1 terning høseboullion
  • 1 spsk citronsaft
  • lidt revet muskatnød
  • lidt salt og peber

Topping

  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/4 tsk tørret stødt chili
  • 1/4 tsk revet muskatnød
  • 1/4 tsk flagesalt
  • 1/2 dl hakket persille

Sådan gør du
 

Suppe

  • Skær løg og hvidløg og hak begge dele fint
  • Skræl bagekartoflen og skær i små tern
  • Del blomkålshovedet op i buketter og sautér med løg og hvidløg samt smør i ca 3-4 minutter. De må ikke tage farve, så gør det ved lav varme
  • Tilsæt vand, bouillon og kartofler og kog i ca 25 minutter
  • Tilsæt cremefine og blend til en cremet og jævn konsistens, hvorefter suppen smages til med citronsaft, muskatnød og salt og peber

Topping

  • Varm en pande op med ganske lidt olie (hvis du ikke har en spray, så smør evt. panden med lidt olie) og hæld sesamfrø, tørret chili og muskatnød på panden. Sørg for at røre rundt konstant, så frøene ikke branker. Når de har fået en gylden farve, hældes blandingen i en skål til afkøling. Drys flagesalt i blandingen og vend friskhakket persille rundt i skålen.
Keyword blomkålssuppe, cremet blomkålssuppe opskrift, opskrift suppe, opskrifter vægttab, vægttabsmad

Hvis du synes, retten mangler lidt protein, så suppler med bacontern eller nogle hvidløgsmarinerede rejer. Vi fik bacontern til og spiste 2 store portioner hver, uhmmm.

Har du prøvet nogle af mine opskrifter mon? Ind i mellem hører jeg fra nogle af jer, ligesom jeg nogle gange bliver tagget på Instagram, når min opskrift er prøvet af. Det er simpelthen så hyggeligt, og giver mig stor glæde at mit arbejde gavner derude. Jeg ønsker dig en dejlig lørdag 

Indlæg oprettet 284

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen