Her får I nemme tips til at gøre nytårsfesten lidt mere festlig og smagfuld, blandt andet med en nem opskrift på gammeldags mintpastiller.
Uanset om det er den helt store nytårsfest, der venter, eller om det bliver den børnevenlige variant, så kan man godt trylle lidt nem nytårsstemning frem til anledningen. Jeg har lavet gammeldags mintpastiller og forvandlet sugerør og piberensere til glinsende pynt til både drinks, kager, blomsterbuketter eller bare som bordpynt. Her får du en opskrift på super nemme og lækre mintpastiller.
Piberenserne har jeg bukket til hjertet og stjerner med stilk, så de kan stikkes ned i de fine sugerør. Det er et super nemt tip, som hverken kræver tid eller økonomi, og er dine børn gode på hænderne, kan de jo hjælpe til.
Opskrift på gammeldags mintpastiller
De gammeldags mintpastiller er super nemme at lave, men kræver lidt snilde og tålmodighed. Jeg synes, det er total hygge at gå i køkkenet for at lave de små pastiller, og endnu mere at pille dem af bagepapiret dagen efter. Mintpastillerne er for mange en traditionel juleting, men ikke for mig. Jeg ser dem som en frisk pastil til hele året, og de er i øvrigt ret søde som værtindegave, hvis man putter dem i en fin lille æske med bånd omkring.
Opskrift på mintpastiller til nytår
Ingredienser
- 250 gram flormelis
- 1 bæger pasteuriseret æggehvide
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk mintolie
- 1 tsk pebermynteekstrakt
- 50 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Bland flormelis, æggehvide, citronsaft og pebermynteekstrakt og -olie sammen til en lind, rimelig tyk og fast masse.
- Massen skal være så fast, at du kan forme en kugle, der ikke falder fuldstændig sammen, når du sætter den på et stykke bagepapir. Den må gerne synke lidt, men ikke nok til at den mister sin volumen, og hvis ikke det er tilfældet rører du lidt mere flormelis i blandingen.
- Brug en sprøjtepose eller en lille ske til at sætte pastillerne på et stykke bagepapir med ca. 1 cm mellemrum.
- Smelt samtidig chokoladen over vandbad, og når alle pastillerne er sat klar sprøjtes lidt chokolade i midten af pastillen. Jeg folder et lille horn af mellemlægspapir, men hvis du synes, det er for svært, bruger du i stedet en lille sprøjtepose
- Nu er pastillerne klar til at hærde et køligt sted. Først når de er helt tørre og faste, kan du forsigtigt vippe dem af bagepapiret over i en æske, skål eller papirspose.
Opbevar de færdige pastiller køligt og ikke længere end en måned. Som I kan se, har vi valgt at pynte nogle af pastillerne med bladguld og sølvkugler, så de lige har det der ekstra glitter over sig til nytåret
Vores nytårsaften bliver rimelig stille og rolig, dog omgivet af to søde par med deres børn. Jeg har aldrig været super fjollet med nytår, så jeg foretrækker at tænke på det som en anden hyggeligt aften med godt selskab. Ikke en masse høje forventninger og traditioner. Sidste år oplevede vi for første gang, at pigerne ikke vågnede og var bange for fyrværkeriet, nu må vi se på torsdag, om det holder ved.
Rigtig god fornøjelse og husk endelig at dele med mig, når du benytter mine opskrifter – jeg kan findes på Instagram som @dortebak.dk ♥